• December 11, 2023

Prestanite da čuvate svoje odevne kombinacije za trenutke kada se sve “vrati u normalu”, a evo i zašto

Trenutno živimo u vremenu koje ni po jednoj karakteristici nije “normalno”. Čini nam se da provodimo već drugu godinu zaredom u nekom paralelnom univerzumu, sa stalnim čekanjem na onaj trenutak u budućnosti, u kojem će sve ponovo biti “kao nekada”. U tom silnom čekanju mi zapravo i zaboravljamo da živimo u sadašnjem trenutku, koji, iako nije ono na šta smo navikli, jeste jedino što trenutno imamo. Jednostavno, počeli smo sve što želimo da odlažemo i ostavljamo za neku bolju budućnost, kao što leti odlažemo džempere za narednu zimu, ili na jesen odlažemo turšiju za hladnije dane. Isto tako, sve one autfite koje želimo da nosimo, sada ostavljamo za dane u kojima će izlasci biti mogući, u kojima ćemo se vratiti na fakultet ili u kancelariju, u kojima će ponovo biti proslava… a zašto? U nastavku vam predstavljamo nekoliko razloga zbog kojih svoje omiljene autfite možete nositi baš sada, bez čekanja na “bolje sutra”.

Kada izgledate bolje – osećate se bolje

Zar to nije istina? Osim kada je u pitanju onaj čuveni lyrics “da najbolje izgledam kad se najgore osećam”, ali nećemo sada o tome. U suštini, kada se posvetimo sebi, svojoj kosi, šminki, nezi kože i autfitu – mi izgledamo bolje, i to nam daje na samopouzdanju. Kada izgledamo dobro, mi smo toga svesni, i to u nama izaziva želju da nas drugi ljudi u tom dobrom izdanju vide, da istovremeno uživamo u dobrom osećaju koji imamo sami sa sobom. Dakle, nije vam potrebna prilika da se obučete onako kako želite, jer oblačenjem ćete sami stvoriti priliku – a ne obrnuto.

Ritual sređivanja je jednak selfcare ritualu

Kada pomislimo na selfcare rituale, ne padnu nam svima odmah na pamet odevanje ili šminkanje. Ipak, ritual brige o sebi za svakoga je individualan, a posvećivanje svom stilu, odabir novih kombinacija i kreativno izražavanje kroz odeću za neke od nas mogu biti upravo to – briga o sebi. Kada uživate u kreiranju stajlinga, kada vas opušta uklapanje materijala i dezena, kao i makeup lookova uz ono što ste tog dana odabrali da obučete, vi zapravo činite dobru stvar za sebe i ispoljavate ljubav prema sebi. A ljubavi prema sebi, nikad dosta.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Nedeljni horoskop: 23. april – 29. april – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Libresse – Kako strah i tabu narušavaju naše zdravlje, i kako se zaštititi