PREMINUO LANE GUTOVIĆ – Beograduživo.rs

PREMINUO LANE GUTOVIĆ – Naš poznati glumac Milan Lane Gutović preminuo je danas u Beogradu u 75. godini života. Podsetimo, Lane je nekoliko dana bio u bolnici zbog respiratornih problema, nakon čega mu se stanje naglo pogoršalo kada je hitno priključen na respirator.

Milan Gutović je rođen na Umci, prigradskom naselju Beograda. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju y Beogradu završio je 1967. godine. Bio je jedan od čuvenih Bojanovih beba, zajedno sa svojim kolegama sa klase (Josif Tatić, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev, Đurđija Cvetić, Tanasije Uzunović) koje je Bojan Stupica primio u stalni angažman Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2006. godine. Penzionisan je krajem decembra 2011. godine.

Odigrao je veliki broj pozorišnih uloga, a ostaće posebno upamćen kao Kamij u Fejdoovoj „Bubi u uhu“ i kao Vladimir Nedeljković u Nušićevoj „Pučini“ u JDP. A generacije pamte njegov autorski kabare „Obično veče“, sa kojom je proputovao ceo svet i koja je prva predstava na srpskom jeziku igrana na Brodveju.

Filmsku karijeru je započeo 1968. godine, kada je debitovao u ostvarenju „Bekstva“ Radoša Novakovića. Deceniju kasnije odigrao je prvu glavnu ulogu u film „Drugarčin“ Miće Miloševića. Uloga Srećka Šojića u „Tesnoj koži“ donela mu je veliku popularnost, a isti lik je zaigrao u „Beloj lađi“, koja je zahvaljujući njegovoj glumačkoj kreaciji bila jedna od najgedanijih TV serija.

[embedded content]

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Wikipedia, Modno, N1

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Bravo devojke! Odbojkašice Srbije završile grupnu fazu sa svih pet pobeda, konačno je pala i Rusija

Read Next

VREMENSKA PROGNOZA BEOGRAD, 26. AVGUST – Beograduživo.rs