PREMINUO GLUMAC MARKO ŽIVIĆ – Beograduživo.rs

Naš poznati glumac, Marko Živić, preminuo je danas od posledica korona virusa, potvrdilo je Beogradsko dramsko pozoriše, čiji je bio stalni član. U njihovom saopštenju navodi se sledeće:

Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama.

Preminuo glumac Marko Živić
➡️ https://t.co/pLdgxmKlof
📷 Nemanja Jovanović pic.twitter.com/tZ6VYw4Vz6

— Tanjug (@TanjugNews) October 14, 2021

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Igrao je u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo“, „Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“. Dobitnik je mnogih nagrada. Oprobao se i kao televizijski voditelj kvizova.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjiga o džungli 2“, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu „Epik“, Rafaela u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona.“

[embedded content]

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Wikipedia, Tanjug

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Lažna akcija novi trik trgovaca u Srbiji: Nalepe preko cene istu, i misle da nećemo primetiti – Biznis Telegraf.rs

Read Next

Kolumbija i Ekvador – 106 minuta fudbala bez golova – Sportklub