Predstavljen prvi Huawei na četiri točka

Arcfox Alpha S je automobil “krcat” visokom tehnologijom, čije “srce” čini Huaweijev Kirin 990A 5G čipset zajedno sa Harmony OS operativnim sistemom

Arcfox Alpha S je elektromobil za čiji je kompletan hardver i softver u potpunosti delo kompanije Huawei. Automobil je nastao u saradnji sa kompanijom BAIC, koju je najverovatnije zadužena za sam proces proizvodnje vozila.

Huawei i BAIC će tržištu ponuditi dva različite modela – Alpha S i Alpha S HI. Oba će biti dostupna u osnovnoj i vrhunskoj konfiguraciji, pa kupci praktično moći da biraju između četiri modela.

Arcfox Alpha S biti automobil “krcat” visokom tehnologijom, čije “srce” čini Huaweijev Kirin 990A 5G čipset, dok je za softversku stranu priče zadužen Harmony OS operativni sistem, prvobitno zamišljen kao alternativa Androidu, da bi potom evoluirao u kompletnu platformu za raznovrsne Huawei proizvode.

Huawei je akcenat stavio na sinhronizaciju između automobila i pametnih telefona, za šta je upravo zadužen Harmony OS. Preko velikog 4K ekran na komandnoj tabli, kontrolišu se sve funcije, od infotejnment sistema do autonomne vožnje, prenose Vrele gume.

Naravno, tu je i sistem glasovnih komandi, dok automobil podržava i komande putem pokreta ruku, pa se sa vozilom može “komunicirati” praktično bez dodira.

Za pogon je zadužena baterija od 93,6 kWh koja bi trebalo da obezbedi domet veći od 700 kilometara. Impresivan sistem brzog punjenja ima namenski režim koji omogućava autonomiju od 200 kilometara vožnje posle samo 10 minuta punjenja.

[embedded content]

Paket litijum-jonskih baterija dolazi sa inteligentnom kontrolom temperature, pa je, bar u teoriji, sve maksimalno bezbedno i ne može doći do preteranog zagrevanja. To je upravo i jedan od razloga zašto se punjenje odvija tako brzo.

Režim autonomne vožnje je potpomognut integrisanim mapama, koje je takođe obezbedio Huawei, ali je trenuto podržano samo nekoliko kineskih gradova, uključujući Peking, Šangaj i Šenžen.

Huaweijev prvenac će se u prodaji naći kasnije ove godine, s početnom cenom od 251.900 juana (oko 32.000 evra), pa sve do 429.900 juana (oko 55.000 evra) za vrhunsku HI verziju.

Video: Ovaj auto se sam vozi a uspostavlja i emocionalnu vezu sa vozačem

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Bekuta ošišala šiške i ostavila sve bez teksta: Izgleda mladoliko i svi kažu da je prelepa

Read Next

O ovoj velikoj prednosti dizelaša u odnosu na ostale automobile danas više niko ne govori