Predstavljamo vam najomiljenije oblike noktiju

Imate zakazano kod manikira i niste sigurni kakav biste oblik isprobali? Postoji toliko načina da se oblikuju nokti, da je naprosto grehota da se zadržite samo na jednom. Zato smo se odlučili da na jednom mestu okupimo što više načina kako se oblikuju nokti, pa možete isprobati i izabrati kakav oblik najbolje izgleda na vašim prstima.

U obliku badema

Badem je klasik što se tiče manikira i sa njim teško da možete pogrešiti jer će vam sigurno pristajati. Takođe, odlično će izgledati bez obzira na to da li želite da vaši nokti budu duži ili kraći. Ako ne želite da se zamarate oblicima i potrebno vam je nešto provereno, ovo je pravi izbor.

Ovalni nokti

Nokti prirodno rastu u ovalnoj formi, tako da su najlakši za oblikovanje. Njihova najveća vrlina jeste da ne moraju mnogo porasti da biste ih sami oblikovali na ovakav način. Ni sa ovalnim noktima nema greške, bilo da radite gel lak ili izlivanje noktiju.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam trend jarkih boja na noktima koji će dominirati ovog leta

Između ovalnih i oblih

I ovo je jedan popularan oblik. Ima formu kvadrata, ali su ivice blago zaobljene, tako da nokti automatski izgledaju nežnije. Posebno lepo izledaju na izduženim, tankim prstima, mogu se nositi duži ili kraći jer su, takođe, veoma jednostavni za oblikovanje.

Obli nokti

Obli i ovalni nokti nisu isti, jer su ovalni blago izduženiji. Sa zaobljivanjem nokta se kreće od samog završetka nokatne ploče, kolika god da je njegova dužina. Zaobljeni nokti su obično kraći i izgledaju vrlo elegantno. Preporučuju se onima koji po prvi put puštaju duže nokte.

Šiljati nokti

Najpre ćemo reći, šiljati nokti su za hrabre, jer ne zna svako da ih iznese. Kažem iz svog iskustva jer ne bih imala pojma šta da radim sa njima i kako bih koristila šake. Ali, izgledaju prelepo i neobično, i preporučujemo ih onima koji vole da eksperimentišu.


Balerina oblik

Zaista je prelep i odlično će vam stajati, nokte čini izduženijim nego što jesu, a šaku elegantnijom. Ovo je jedan od najčešćih oblika kada je u pitanju manikir. Sve ivice su oštre, a opet izgleda nežno.

Lipstick nokti

Ovo je jedini oblik noktiju koji se turpija ukrivo, a da se nama dopao. Moramo napomenuti da su lipstick nokti pomalo rizični, jer ako manikirka ne odradi posao vrhunski, mogu izgledati veoma loše. Ako ispadnu kako treba – zasigurno ćete privući pažnju gde god da se pojavite.

Pročitajte i ovo: Trendy boje noktiju za leto 2022. godine

Oblici noktiju – kvadrat

Ovo je još jedan jednostavan oblik, gde je turpijanje pod pravim uglom. Ovde morate biti posebno pažljivi kako bi nokti bili sasvim ravni. Ivice su oštrije od balerina noktiju i sve je pod pravim uglom.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Dogovorena velika borba: Pobednik ide na Usika ili Džošuu? – Sportklub

Read Next

Ljubavni horoskop za avgust 2022. – WANNABE MAGAZINE