• February 28, 2024

Predsednik E-sport saveza Srbije predstavio novi sport po imenu fidžital

Dalibor Marinović

Foto: Printscreen/Tanjug

Predsednika E-sport saveza Srbije Dalibor Marinović najavio je da će sutra tokom finala za beogradske škole u basketu 3×3 biti predstavljen “fidžital”, novi sport koji je sve popularniji među mladima.

“Fidžital” je kombinacija gejminga (video igrice) i fizičkog dela sporta. Finale u basketu organizuje Beogradski savez za školski sport, uz podršku grada Beograda.

– To je takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u basketu 3×3. Iskoristili smo priliku da predstavimo “fidžital” na tom takmičenju. Polufinalisti i finalisti će odigrati sutra i svoj deo na konzolama, a to je NBA 2k24 – naveo je Marinović za Tanjug.

On je dodao da profesionalni igrači mogu da učestvuju, a opet igrači koji su gejmeri mogu da pristupe i da budu deo tog profesionalnog sporta i da učestvuju u tom fizičkom delu”, rekao je Marinović za TV Tanjug.

Srpski tim pre dva meseca učestvovao je na velikom turniru u ruskom Kazanju. Kapiten i tim menadžer fudbalskog tima Aleksandar Isajlović opisao je kako je takmičenje prošlo u Kazanju.

– Uslovi su bili fantastični u Rusiji, mi smo se osećali kao pravi profesionalci. To je bilo fantastično. Sve zemlje su tamo poslale svoje najbolje ekipe, turnir je bio na svetskom nivou. Skupo smo prodali kožu Brazilcima, nismo imali sreće. Što se tiče drugog meča protiv Urugvajaca, izgubili smo u digitalnom delu 6:5, a na fizičkom delu bilo je 0:0, lopta nije htela u mrežu – rekao je Isailović i dodao da se nada da bi Srbija 2027. mogla da organizuje neki sličan događaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Патријарх Порфирије: Љубав је једини лек против егоизма

Read Next

KAMION VOZI U KONTRA SMERU BRZOM TRAKOM (VIDEO) – Beograduživo.rs