• January 25, 2022

Praznici u znaku – retrogradne Venere! – WANNABE MAGAZINE

Retrogradna Venera dolazi svakih 18 meseci i ovog puta će trajati od 19. decembra do 29. januara. Praznici će nam biti pod uticajem retrogradnog hoda Venere i možemo očekivati finansijske turbulencije i preokrete, kao i duboko preispitivanje načina na koji koristimo novac (i trošimo ga na druge). Preredrogradna faza je u toku, a postretrogradna (senka), trajaće do 1. marta. Dug je put koji treba da pređemo zajedno sa retrogradnom Venerom. 

Retrogradna Venera je moćnija od retrogradnog Merkura, upozoravaju astrolozi, a najviše treba da vode računa Bikovi i Vage, znakovi kojima vlada Venera. 

Venera je planeta ljubavi i lepote koja vlada strastima, odnosima, zadovoljstvima, umetnošću i novcem. Utiče na naša druženja, odnose i način na koji privlačimo druge. Inspiracija, uzbuđenje i ispunjavajuće aktivnosti, vezane su za Veneru. Pred nama je dakle, mnogo emotivnih izazova. 

Retrogradna Venera, kao i Uran, funkcioniše drugačije od ostalih planeta – ona se već kreće u smeru suprotnom od kretanja Zemlje i kad započne retrogradni hod, ona usporava i mi osećamo da se krećemo brže (jer to i činimo, Zemlja se kreće brže od Venere u vreme njenog retrogradnog hoda). Venera je bliža Zemlji od Merkura, pa je zato njena retrogradnost uticajnija – to je zaista moćna energija. 

Šta možemo očekivati? 

Preispitivaćemo i duboko razmišljati o aspektima života, na koje Venera najviše utiče (odnosi, društveni život, novac, samopoštovanje), da bismo otkrili šta je ono što suštinski cenimo u ovim oblastima. Mogli bismo da pronađemo nov način razmišljanja i postupanja u međuljudskim odnosima i finansijskim pitanjima. U ovom periodu, veće su šanse da se prepustimo hirovitom kupovanju, zbog koga ćemo zažaliti, kao i da raskinemo odnos, umesto da opraštamo i trudimo se da popravimo stvari. Međutim, ako ste u stabilnoj vezi, u kojoj rastete i razvijate se zajedno sa partnerom, odnosi će procvetati i dovesti do prosperiteta. 

Venerin retrogradni hod odvija se u znaku Jarca, koji je poznat po marljivosti, organizovanosti, materijalističkoj orijentaciji i direktnom stavu. Iako Venera u Jarcu teži da posao i novac stavi na prvo mesto, retrogradnost će nas primorati da dublje razmotrimo u šta ili u koga ulažemo. 

Svi znaci zodijaka osetiće uticaj retrogradne Venere, ali Bikovi i Vage će biti više izloženi i jače pogođeni, kao i kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac), koji će biti izbačeni iz svoje zone udobnosti i počeće da gledaju na profesionalne ciljeve, na odnose i na sebe, iz drugačije perspektive. A to bi moglo da bude veoma dobro i korisno. 

Retrogradna kretanja planeta utiču na unutrašnju dinamiku i navode na preispitivanje, pa evo kako možete to da uradite na najbolji način. 

Ponovo se povežite sa sobom i fokusirajte se na brigu o sebi

Ovo je vreme da se ponovo povežete sa sobom i da budete prisutni u svom telu. Dodavanje brige o sebi u dnevnu rutinu je neophodno – uključite tople kupke, priuštite sebi masažu, vežbajte jogu, meditirajte, opuštajte se. Cilj je da vaše telo bude vaš hram. Pokažite mu poštovanje i ljubaznost i slušajte šta vam govori. 

Umesto da jurite svakodnevno, daje sebi pauzu. Spavajte malo duže. Častite se parčetom torte. Nemojte se osećati loše što udovoljavate sebi. Ako žudie za nečim, a to nije štetno po vas i druge, posegnite za tim. I odmorite se tokom praznika – bez mejlova, poruka, politike. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

8 pary autfita poznatih koji će inspirisati vašu odevnu kombinaciju za doček!

Read Next

Do kada će padati sneg