• December 3, 2023

Povratak u sadašnjost

Vreme je za sadašnjost. Uvek je bilo i biće, ali mi kao da nismo baš prisutni i stalno moramo da se podsećamo na realnost sadašnjeg trenutka i da se u njega vraćamo. Vuče nas prošlost, koja vrti filmove u našim glavama, brine nas budućnost, u koju projektujemo sav naboj iz prošlosti i nekako preskačemo sadašnji momenat – onaj jedini u kome taj naboj možemo da razrešimo, da se očistimo od toksičnih energija i kreiramo budućnost koju priželjkujemo. 

Dakle, zapitajte se sada, u ovom trenutku, koliko ste prisutni? Možda osećate da posvećujete punu pažnju upravo ovom trenutku, ali, kad zakopate malo dublje, otkrićete osećanja iz prošlosti, koja su uvek tu da pritisnu okidače krivice, žaljenja, razočaranja, bola i kojih se držite (ili vas drže), a da toga niste potpuno svesni. Ili ste možda toliko okupirani onim što predstoji, da je i ovaj trenutak za vas već prošlost, tako da sadašnjost gotovo ne postoji za vas. 

Treba da znate da se posao budućnosti obavlja u sadašnjem trenutku. Vaš život se oblikuje i preoblikuje sada, evolucija se dešava sada i vi ste odgovorni za njen tok i ishod. Osoba kakva želite da budete, formira se sada, učeći od osobe kakva ste bili ranije. Prošla iskustva su lekcije, a ako ih niste savladali, neke od tih lekcija se upravo ponavljaju. Počnite od toga. Šta vam se upravo dešava, što vam se već dešavalo? Ili za šta se nadate da je drugačije od onoga što vam se već dešavalo, a strahujete da će se izaći na isto. Iskoristite transformativnu moć sadašnjosti da shvatite koja je lekcija u toku, u čemu se nalazite i koji zadatak imate – to je onaj isti, u kome ste već više puta omanuli, a svaki put ste krenuli sa entuzijazmom i nadom da je to, ovog puta, prava stvar. Međutim, stvar je uvek prava, jedino vi niste. Što više boravite u sadašnjosti i transformišete svoju prošlost, savladavate svoje lekcije i primenjujete naučeno gradivo u praksi, to ste sve više ono što jeste – sve ste više pravi, autentični, svoji. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kako da izgledaš sveže (24h): 4 letnja makeup look-a preporučena od strane profesionalnog šminkera – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Možda jednostavan život uopšte nije za vas – WANNABE MAGAZINE