POTVRĐENO – UKIDAJU SE OGRANIČENJA PUTOVANJA ZA REVAKCINISANE – Beograduživo.rs

UKIDAJU SE OGRANIČENJA PUTOVANJA – Savet Evropske unije danas je usvojio preporuku za ukidanje ograničenja za putovanja u EU za revakcinisane, dok će primena ovih propisa zavisiti od zemalja članica pojedinačno.

Savet EU je usvojio preporuke koje se odnose na ublažavanje restrikcija za putovanje, a preporuke se odnose na sledeće stavke:

  • podržavanje ukidanja određenih ograničenja za vakcinisane osobe,
  • ublažavanje kriterijuma za ulazak na listu trećih zemalja,
  • prihvatanje digitalnih sertifikata trećih zemalja.

Iz Brisela su dodali da preporuka stupa na snagu sutra 21. maja, a da će njena primena zavisiti od zemalja članica pojedinačno. Dodaje se i da bi se ukinula ograničenja za nesencijalna putovanja za određenu treću zemlju u celini, prema novim pravilima, privatljiv broj slučajeva Kovid-19 na 100.000 stanovnika tokom poslednjih 14 dana povećan je sa 25 na 75.

Savet EU je takođe pozvao države članice da treba da usvoje hitna, privremena ograničenja za sva putovanja u EU koja ne bi trebalo da se odnose na građane EU, one se trajnim boravkom u zemljma EU i kategorije odrđenih putnika, koji bi ipak trebalo da budu podvrgnuti odgovarajućem ispitivanju i merama u karantinu, čak i ako su potpuno vakcinisani.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Tanjug, Mondo

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 21. MAJ – Beograduživo.rs