• February 28, 2024

Potcenjeni božićni filmovi koje definitivno niste gledali

Svake praznične sezone suočavamo se s izazovima pronalaženja savršenog božićnog filma (koji nikad nismo gledali). Posebna dilema se javlja kad shvatimo da smo već bindžovali sve popularne naslove, ostavljajući nas željnima nečeg svežeg, što ćemo baš mi da otkrijemo.

Upravo zato, za vas smo sastavili listu od 5 skrivenih dragulja koje možete da pronađete na različitim platformama za strimovanje.

Dakle, uzmite omiljeno praznično ćebe, sipajte čašu kvalitetnog vina, obucite svoju cozy pidžamu i pripremite se da istražite koji su to potcenjeni božićni filmovi koje definitivno treba da pogledate ove zime.

Potcenjeni božićni filmovi koje definitivno niste gledali

The Family Stone

Jedan od filmova koji će vas osvojiti toplinom i humorom je definitivno The Family Stone. Premijerno prikazana 2005. godine, američka komedija režisera Thomasa Bezuche prati praznične nevolje porodice Stone u malom gradu u Novoj Engleskoj. Radnja se usredsređuje na najstarijeg sina Everetta koji dovodi svoju devojku Meredith, s namerom da je zaprosi. Meredith pokušava da se uklopi među Stoneovima, suočavajući se s brojnim izazovima, neprikladnim komentarima i neočekivanim obrtima. Njen ulazak u ovu eklektičnu porodicu pokreće lavinu neočekivanih događaja (i komičnih situacija), dok radnja istražuje porodičnu dinamiku, sudare ličnosti i neočekivane komplikacije tokom organizacije prazničnih okupljanja.

[embedded content]

[embedded content]

Klaus

Klaus je animirani božićni film iz 2019. godine, nastao kao delo režisera i scenariste Sergia Pablosa. Priča prati Jespera Johansena, razmaženog sina poštanskog inspektora, koji je poslat na severno ostrvo sa zadatkom koji mu je otac postavio. Protagonista treba da pokrene poštanski kabinet na Severnom ostrvu i pošalje zapanjujućih 6.000 pisama. Na dalekom ostrvu susreće se sa zagonetnim i tajanstvenim drvosečom Klausom, s kojim razvija neobično prijateljstvo. Radnja istražuje njihovu čarobnu zajedničku misiju pravljenja igračaka za decu, dok ističe značaj darivanja i povezivanja sa najbližima, donoseći radost koja nam je potrebna tokom praznične sezone.

[embedded content]

[embedded content]

 Remember the Night

Remember the Night je božićni klasik iz 1940. godine, koji je režirao Mitchell Leisen, a donosi priču o sudskoj drami između pomoćnika tužioca i lopova. Smešten je u vreme Božića i prati avanture Lee Leander, protagonistkinje optužene za krađu nakita, kao i njene interakcije sa Johnom Sargentom. Zbog obuzetosti euforijom prazničnog raspoloženja, John odlaže njeno suđenje, dok Lee završava provodeći praznike sa, ni manje ni više, nego njegovom porodicom. Film istražuje teme oproštaja, iskupljenja i istinske ljubavi, pružajući gledaocima jedinstveno iskustvo romantične komedije idealne za praznični period.

[embedded content]

[embedded content]

While You Were Sleeping

Iako izrazito popularan tokom devedesetih, While You Were Sleeping je danas pomalo zaboravljeno delo Jona Turteltauba iz 1995. godine koje donosi priču o Lucy (Sandra Bullock), kontrolorki karata za prevoz u srcu Čikaga, koja neočekivano postaje deo života porodice Callaghan, i to baš uoči  praznika. Nakon što spasi Petera Callaghana, Lucy se upušta u zamršene odnose – otkrivajući istinsku prirodu ljubavi i porodične bliskosti.

Peter, koji je u komi nakon neočekivanog incidenta, postaje predmet Lucyine pažnje, za koju njegova porodica pogrešno pretpostavlja da mu je verenica. Usred čitave zabune, Lucy se upliće u živote Callaghanovih, neočekivano se zbližavajući s Jackom, Peterovim šarmantnim bratom. Gledaoci svedoče kako se njihova veza razvija u nešto iskreno i duboko, i to prilikom duhovitih nesporazuma na božićnj proslavi. Klasično ostvarenje postavlja temelje za neočekivanu i toplu ljubavnu priču, koja je neopravdano potcenjena među prazničnim filmovima.

[embedded content]

[embedded content]

Holidate

Holidate je moderna romantična komedija iz 2020. godine koju je režirao John Whitesell i prati ljubavnu priču Sloane Benson. Protagonistkinja odlučuje da ove godine izbegne pritisak (i neželjena pitanja o tome zašto je single) tokom porodičnih okupljanja i dogovara se sa Jacksonom da jedno drugom budu holidate. Kroz niz dejtova, scena šarmatnih prazničnih proslava i iznenađujućih otkrića, njihov odnos prolazi kroz brojne izazove i evoluira iz prijateljstva u istinsku romantičnu vezu. Netflixov film istražuje kako se jedan savremeni par snalazi u prazničnim peripetijama i pronalazi ljubav kad to najmanje očekuje.

[embedded content]

[embedded content]

Pročitajte i ovo: Znamo datum premijere nove sezone True Detective – i jedva čekamo da gledamo Jodie Foster

Naslovna fotografija: pinterest.com/babybumpsandmombuns.com

Milica Nešić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

SVE NA JEDNOM MESTU ZA ISKUSNE KLADIONIČARE: BONUSI, NAJVEĆE KVOTE, VRHUNSKE NAGRADE – SAMO U MERIDIANU! – Beograduživo.rs

Read Next

Sofia Richie Grainge otkriva novogodišnje ukrase iz svog doma, koji su najveći trend ove zime