Postavite sebi ovih 5 pitanja, ukoliko se u nekom odnosu osećate loše

Svi smo bili na tom mestu. U vezi smo, ili prijateljskom odnosu – i nešto “ne štima”. Mi se osećamo loše, osoba sa kojom smo u odnosu takođe, energija među nama je pogrešna i jednostavno, ne ide. To se možda desilo iznenada, ili pak vremenom, ali tu je i mi bismo najviše voleli da popravimo problem – mada ni sami nismo sigurni u čemu je stvar. U ovakvim situacijama, najčešće brinemo i mislimo da je problem zapravo u nama samima ili da smo samo mi krivci za nefunkcionalnost odnosa u kojem se nalazimo. Jer, sebe i svoje greške možemo da sagledamo. A tuđe ostavljamo onima koji ih prave. Ipak, svaki odnos je nastao i opstaje zajedničkim snagama, i zato u onim trenucima kada ste u lošem odnosu i u kojima padate u vrtlog briga i samokritičnosti, postavite sebi ovih pet pitanja.

Da li biste najboljoj drugarici rekli da je ovo okej?

Da li biste, zaista? Da vam se ona požali da je u vezi u kojoj je nesrećna i nije sigurna kako da reši problem, a čini joj se da je sve pokušala – da li biste joj rekli da je to “tako kako je” i da mora da je ona kriva i da treba da nastavi da krivi sebe i ostaje u tom odnosu. Naravno da ne! Zato, svom problemu pristupite na isti način. Zamislite da ste same sebi najbolja drugarica, ona koja brine o vama, koja je uvek iskrena i koja zna da ste #badb*tch i da za sebe zaslužujete samo najbolje. A ako niste baš u stanju same sebi ovo da kažete, zovite najbolju drugaricu da vam ona potvrdi ono što već znate.

Da li želite manju ljubav od one koju možete da pružite?

Zašto biste to želeli? Ako ste osoba koja je u stanju da da sve od sebe, celu sebe i da se sa svim svojim brigama i strahovima ipak prepusti novom odnosu u potpunosti – zašto biste stalno prihvatali manje od toga, jer druga osoba ne može da se otvori i približi vama čak ni za korak? Naravno, divno je imati razumevanja za emocije i strahove drugih, ali i oni bi isto tako trebalo da imaju razumevanja za vas, jer niste ni vi rođeni uvek srećni i zadovoljni, već naporno i posvećeno radite na sebi.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Omekšajte grubu i tamnu kožu na laktovima i kolenima uz pomoć prirode

Read Next

Dodeljene su “Billboard” muzičke nagrade, a ovo su najbolji momenti sa ceremonije