POŠTA SRBIJE UPOZORAVA GRAĐANE DA NE NASEDAJU NA PREVARU – Beograduživo.rs

POŠTA SRBIJE UPOZORAVA GRAĐANE – Pošta Srbije upozorila je nedavno sugrađane na prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe Post Ekspres.

U pitanju su poruke koje korisnici dobijaju, a koje sadrže link ka lažnoj stranici Post Ekspres usluge, koja nije u vlasništvu Pošte Srbije. Preko poruka se traži uplata novca preko platnih kartica. Uprkos upozorenjima i prijavama građana, prevaranti i dalje koriste isti metod i uspeva im.

Konkretno, jedna sugrađanka je prodavala uređaj preko oglasa i dogovorila se sa kupcem da mu robu pošalje čim dobije potvrdu o uplati. Kupac ju je zatim zamolio da uplatu proveri preko linka koji joj je zatim poslao. Kada je sugrađanka otvorila link, pisalo je da je potrebno da unese podatke svoje Visa kartice, što je ona i učinila, a ispostavilo se da je to ustvari oznaka da nešto kupujete preko interneta.

Nakon toga joj je pisalo da unese unese broj lozinke i ispod toga nešto što nije razumela. Pošto je potvrdila i unela lozinku, i kada je ušla na sajt i videla tekst na ruskom, shvatila je da je prevarena. Kako su naveli iz MUP-a Srbije, iz odeljenja za visoko-tehnološki kriminal, odmah se vidi da su napisane na veoma lošem srpskom jeziku sa gramatičkim greškama, da je prilično jasno da se radi o nekom ko je to radio preko nekog softvera za prevođenje kao što je gugl translejt.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Retail Serbia

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Partizan uspeo što nisu Asvel i Monako, crno-beli prvi srušili Metropolitan u Parizu

Read Next

Poznato kad će početi meč odluke u Bergamu