• December 5, 2021

Posle pada Fejsbuka, topi se Zakerbergovo bogatstvo: U trenu otišlo 7 milijardi dolara – Biznis Telegraf.rs

Mark Zuckerberg, Mark Zakerberg

Foto: Tanjug/AP

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg sada je na petom mestu Forbsove liste milijardera, a njegovo bogatstvo se topi gotovo u realnom vremenu.

On je samo za nekoliko sati izgubio 6, 6 milijardi dolara zbog prestanka rada Fejsbuka, Instagrama i Whatsapp-a.

Akcije popularne mreže samo danas pale su za 5 odsto, dok su od septembra za čitavih 15 odsto.

Samo od 13. septembra, Zakerberg i Fejsbuk izgubili su preko 13 milijradi dolara, kada je vrednost ove kompanije iznosila 140 milijardi dolara. Sada vrednost ove kompanije iznosi blizu 121 mililjardu dolara, čime je vlasnik Fejsbuka po bogatstvu pao na peto mesto iza Bila Gejtsa.

Podsetimo popularne aplikacije društvenih mreža Facebook, Instagram i WhatsApp prestale su sa radom nešto pre 18 časova. Ovo je jedan od najvećih i najdužih prekida njihovog rada od kada postoje. Iz Facebooka su saopštili da rade na rešavanju problema.

Osim aplikacija, nisu dostupne ni desktop verzije tri aplikacije. Korisnici na Twitteru objavljuju da tri aplikacije, sve u vlasništvu Facebooka, prestale sa radom, odnosno da njihove stranice ne mogu da se učitaju niti osveže.

Posle pada Facebooka, Instagrama i WhatsApp-a, pojavile su se i informacije da se lični podaci više od 1,5 milijardi korisnika Fejsbuka prodaju na hakerskim forumima, što će omogućiti sajberkriminalcima i oglašivačima da utiču na korisnike interneta na globalnom nivou.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 4. oktobar

Read Next

ULICA BRAĆE JERKOVIĆ ZATVORENA ZA SAOBRAĆAJ – Beograduživo.rs