Poraz na oproštaju Federera, tim sveta izjednačio na 2:2 – Sportklub

Novak Đoković bio u ulozi trenera, ujedno se ludo zabavljao i “vodio navijanje” u O2 areni u Londonu.

Džek Sok i Frensis Tijafo ostvarili su pobedu u duebl meču protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala – 4:6, 7:6 (7:2), 11:9. Na taj način posle prvog dana Lejver Kupa “ostatak sveta” je izjednačio protiv Evrope na 2:2, na turniru posvećen legendarnom švajcarskom teniseru, koji se u ovom susretu oprostio od igračke karijere. 

Imali su Amerikanci Sok i Tijafo šansu u devetom gemu prvog seta, tada su došli do brejk lopte, ali su to Federer i Nadal uspeli da anuliraju. A potom su odmah kaznili rivale, prvu brejk loptu, koja je ujedno bila i set lopta, uspeli su da iskoriste – 6:4. 

Ipak, nisu istu grešku ponovili Amerikanci u drugom setu. U trećem gemu su stigli do 0:40 i tri brejk lopte. Federer i Nadal su prve dve uspeli da spasu, ali ne i treću. Imali su potom Evropljani šansu da odmah vrate brejk, ali su Sok i Tijafo tada odoleli. 

Ipak, u šestom gemu Federer i Napal su došli do dve brejk lopte, a iskoristili su prvu posle greške Tijafoa za izjednačenje – 3:3. Ali, nisu se Amerikanci predavali, došli su pri rezultatu 5:5 do tri vezane brejk lopte. I to im nije bilo dovoljno, izvukli su se Evropljani sva tri puta. Imali su u nastavku gema još tri brejk lopte Amerikanci, ni to nisu iskoristili. 

Taj-brejk je odlučivao o pobedniku drugog seta, a u njemu su Sok i Tijafo bili odlični, Federe i Nadal prenervozni – 7:2. Samim tim o konačnom pobedniku odlučivao je treći set, koji se igrao do deset poena. 

Evropljani su odlično krenuli, poveli su sa 3:0, ali su Amerikanci odmah uzvratili sa četiri vezana poena (4:3). Vodili su Sok i Tijafo sa 8:7, ali su Nadal i Federer osvojili dva poena na njihov servis, stigli su do prve meč lopte (9:8). Oba poena na svoj servis Federer je izgubio, pa su Amerikanci dobili priliku da osvoje meč, a na svoj 30. rođendan Sok je to uspeo da iskoristi – 11:9. 

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kraj ere – Carlos više nije direktor G2 Esportsa – Sportklub

Read Next

Vodič za Vage – šta da čitate, gledate i oblačite – WANNABE MAGAZINE