• February 28, 2024

PONOVO VELIKA AKCIJA POLICIJE – UHAPŠENO DESET OSOBA ZBOG PRANJA NOVCA – Beograduživo.rs

UHAPŠENO DESET OSOBA ZBOG PRANJA NOVCA – Kako se navodi u zvaničnom saopštenju MUP-a, beogradska policija uhapsila je 10 osoba, dok za još jednom osobom traga, a zbog pranja novca.

Uhapšeni su I. V. (50), V.V. (42), S. V. (43), S. V. (41), D. J. (45), L. Ć. (43) i V. A. (36) iz Beograda, M. M. (50) i M. M. (53) iz Loznice, kao i M. R. (44) iz Bačke Palanke.

S. V, S. V, D. J, M. R, M. M, i M. M. se sumnjiče da su kao odgovorna lica ili faktički odgovorna lica privrednih društava iz Beograda, Bačke Palanke i iz okoline Sremske Mitrovice od 2019. do polovine 2023. godine, na osnovu lažnih računa o prometu robe i usluga koji nije izvršen, prenosili novac na račune privrednih društava I.V. i V.V. u iznosu od oko 396 miliona dinara.

Sumnja se da je I. V. preko svog preduzeća izdavao lažne račune o navodnoj kupoprodaji robe i zajedno sa V. V. podizao taj novac, deo zadržavao za sebe, a potom veći deo vraćao ostalim osumnjičenima D. J, M. R, M. M, M. M, S. V. i S. V, koji su taj novac koristili, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti..

Takođe, sumnja se da su L. Đ. i V. A. pomogli osumnjičenima I. V. i M. R. u pranju novca tako što su sačinjavali i ispostavljali lažne račune o navodno izvršenom prometu roba i usluga i evidentirali ih u knjigovodstvenu dokumentaciju privrednih društava, čija su odgovorna lica V. V. i I. V.
D. J, M. M, M. M, M. R, S. V. i S. V. se sumnjiče za poresku prevaru tako što su umanjivali poresku obavezu ili neosnovano zahtevali povraćaj PDV koji im je isplaćen.

Takođe, S. V. i S. V. se sumnjiče da su utajili porez neosnovanim umanjivanjem osnovice na dobit pravnih lica kako bi izbegli plaćanje poreza na dobit pravnih lica. Osumnjičeni za poresku prevaru i poresku utaju su, kako se sumnja, na taj način oštetili budžet Srbije za više od 122 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: MUP

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Šta znači sanjati cirkus? Pazite se prevare i slatkorečivih ljudi

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 8. DECEMBAR – Beograduživo.rs