Ponekad u vezi morate sami sebi biti prioritet – WANNABE MAGAZINE

Prioriteti u vezi se menjaju – ponekad je to neki problem koji ima neko od vas, ili problem sa članovima vaših porodica, napet trenutak u karijeri, menjanje posla, preseljenje, započinjanje zajedničkog života… Ali ponekad nastupi period kada ste u vezi sami sebi prioritet i ne možete da dajete svoju energiju i doprinos razvoju veze i učešću u rešavanju partnerovih problema. Ponekad mora biti najvažnije ono što vi hoćete, što se dešava vama i što je vama važno. Fleksibilnost u odnosu podrazumeva da ćete oboje biti u stanju da stavite drugu osobu na prvo mesto, kada je to potrebno, kad je nekome od vas neophodno da bude sam sebi prioritet. 

Za takav odnos, potrebno je da budete prizemljeni i realni – u ljubavi nema mesta iluzijama, a ipak, ljubavni odnos je pun iluzija, koje počinju sa zaljubljenošću i kojih treba da se oslobodite da biste ostvarili zdrav i stabilan odnos. Kad stavite drugu osobu na pijedestal i krunišete je za kralja svog života, ono što neminovno sledi jeste razočaranje. Nemojte mrzeti razočaranja – ona vam pokazuju da ste bili očarani, a biti očaran, znači ne biti realan. Razočaranja vam daju priliku da odbacite iluzije i prigrlite realnost. 

Možete verovati da vas partner dopunjava, jer se pre njega nikada niste tako osećali, niko vas nije razumeo tako kao on i uvek vam je nešto nedostajalo. Ali to su momenti uzleta, nakon kojih sledi poniranje – duboko u sebe. Svako od vas dvoje je celovita ličnost, kojoj ne treba “dopuna”. Nemojte jedno drugom biti ortopedsko pomagalo, već oslonac. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kako da na 8 načina apdejtujete svoj stil – kombinujući samo majicu na bretele – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Ko dovodi decu na ovaj svet – WANNABE MAGAZINE