Pokrenite se i počnite da trenirate kad vas najviše mrzi, uz ovih 5 saveta – WANNABE MAGAZINE

Nekad prosto ne ide gas. Teško nam je da se pokrenemo za mnogo manje stvari nego što je trening. Dok ležimo ušuškani u krevetu već unapred razmišljamo o tome šta nas čeka: Ustati. Ne odustati. Obući se. Izaći napolje. Otići do teretane. Presvući se. Trenirati. Slikati se. Trenirati još malo. Presvući se. Prosušiti kosu. Izaći napolje. Svratiti u Mek. Doći kući. Istuširati se. Vratiti se u krevet.

Šta nas onda sprečava da samo sve to skratimo, naručimo dostavu i ostanemo u krevetu? Ništa.

Čekajte, možda ipak nešto i uspe da nas spreči. U ovom tekstu ćemo nabrojati 5 izgovora koje sebi namećemo, a onda ćemo svaki od njih da pobijemo.

fitsum admasu oGv9xIl7DkY unsplash scaled e1617886455490 Pokrenite se i počnite da trenirate kad vas najviše mrzi, uz ovih 5 saveta

Izgovor broj 1: Nemam vremena za trening

Uvek imate vremena, samo je pitanje šta ćete sa njim da uradite. Ajde da malo racionalizujemo pojam vremena. Nedelja ima 168 sati. Kada oduzmemo 56 sati koje utrošimo na spavanje i 50 koje provodemo na poslu, opet nam ostaje 62 sata. Čovek gradi svoj život tako da ga ispuni stvarima koje su mu važne. Ako vam trening nije važan, i slobodno vremene želite da provedete nekako drugačije, to je potpuno legitimno, samo onda prekinite da se krijete iza izgovora “nemam vremena”. Njemu zaista morate da se posvetite, a to ćete da uradite samo ako ga stavite visoko na svojoj listi prioriteta. Isplanirajte sve uvek nedelju dana unapred i ostavite prostora za izmene, pa ćete uvek imati vremena.

Izgovor broj 2: Taman sam se ušuškala sad, otići ću sledeće nedelje na trening

Uvek smo rastrzani između sadašnjosti i budućnosti, svesni da će sve što uradimo sada, ostaviti trag u budućnosti. Naše buduće ja zato zna da je mnogo bolje da sada ustanemo iz toplog kreveta i odemo da vežbamo, ali nikada nije jednaka bitka između budućeg i sadašnjeg ja. To je iz prostog razloga što smo mi prisutni u sadašnjem vremenu i imamo kontrolu nad njim. Nama se jede krofna i ne trenira u sadašnjem vremenu, ne u budućem. Ipak, razmislite malo. Zamislite sebe za 20 ili 30 godina ako ne počnete da vežbate iste sekunde. Da li su vam privatni lekari preskupi? Da li će vam biti teško da potrčite za unucima? Da li vas boli svaka kost? Ako je odgovor da, ostavite tu krofnu i pokrenite se.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Leonardo DiCaprio u američkoj adaptaciji filma koji je dobio Oskara za najbolji strani film – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Stvari na koje oni u braku upozoravaju one koji nameravaju da se obavežu – WANNABE MAGAZINE