POKLON TURISTIČKI VAUČER ZA SVE MLADE KOJI SE VAKCINIŠU? – Beograduživo.rs

VAUČER ZA MLADE KOJI SE VAKCINIŠU – Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA) predložila je Vladi Srbije da svi mladi uzrasta od 16 do 30 godina koji se budu vakcinisali na poklon dobiju vaučer za turistička putovanja u vrednosti od 50 evra.

Od ovog iznosa država bi subvencionisala 30 evra, a turističke agencije 20 evra. Iz asocijacije navode da bi se pomenuti vaučer mogao iskoristiti za putovanje preko turističkih agencija u zemlji i inostranstvu.

Takođe, Kriznom štabu i Vladi Srbije je upućena inicijativa da deca mlađa od 16 godina, čiji su roditelji vakcinisani, budu oslobođeni plaćanja PCR testa. Smatra se da bi se na ovaj način roditelj dodatno motivisali da se vakcinišu.

Podsetimo, trenutno je PCR test obavezno uraditi i nakon povratka u Srbiju iz svih država izuzev Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije, Bugarske i Mađarske. Ukoliko se vraćate sa destinacija kao što su Turska, Egipat ili Grčka (avionom), a niste vakcinisani, po povratku u našu zemlju dobijate rešenje o karantinu, koje se može prekinuti jedino ukoliko ponovo uradite PCR test i dobijete negativan rezultat.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: N1, eKapija

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

U CENTRU GRADA OSVANULE ANTISEMITSKE PORUKE – Beograduživo.rs

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PONEDELJAK, 31. MAJ – Beograduživo.rs