Pogledaj u sebe i otkrij ko su žene idoli koje su oblikovale tvoj život

Pogledaj u sebe i otkrij ko
su žene idoli koje su
oblikovale tvoj život

„ Moj uzor je buduća ja. Znam da je
ona tamo, u budućnosti, i da me očekuje“ Zendaya

Koja žena je tvoj idol?

U svetu koji ne gaji istoriju preterano naklonjenu ženama – biti žena koja inspiriše druge, koja pokreće promene i hrabro korača napred, nije nimalo lak zadatak. Ipak, svaka od nas nalazi se u toj ulozi, a međusobna podrška je ono što nas održava. U pravo smo mi, žene, te koje na svet donose novi život, koje su i muze i umetnice, i preduzetnice i radnice, i borba koja pokreće promene i sila koja hrli ka budućnosti.

Kada smo bile male, naši idoli bile su naše mame. Naše bake. Žene koje nas okružuju, koje nas čuvaju, uče i osnažuju. Nismo bile ni svesne toga koliko je njihova uloga u našim životima značajna dok se i same nismo našle u njihovim cipelama, godinama kasnije. Tada su naši idoli, uz njih, postale i druge žene, naše prijateljice i žene nama sasvim nepoznate, za koje smo saznale putem njihovih dela. Borba jedne žene, na savim drugom kraju sveta, postala je i borba nas samih. Osetile smo moć podrške i ljubavi, i rešile da nikada više ne budemo same. Jer, možda i naši idoli traže idole u nama.

Iako ste se sigurno nekada zabrinule da niste vredne toga da nekome budete idol, znajte da to nije istina. O tome da li ste idol ne odlučujete samo vi, već i žene koje su u vama pronašle onu snagu koje možda same niste ni bile svesne. Snagu koja je u vama narasla tokom godina lične borbe, jer idol se ne rađa, već se vremenom postaje.

Idol se ne rađa, već postaje

Kada govorimo o našim idolima, često zaboravljamo na jednu važnu stvar. Idol se ne rađa, već postaje. Snažne žene u našim životima, koje su naši idoli i zvezde vodilje, nekada su isto kao i mi danas tražile idole u svojim prethodnicama. Ono šta sada razumemo je to da je svaka od nas, zapravo, idol u nastajanju koji teži da postane najbolja verzija sebe, a da sve mi zajedno činimo nezaustavljivu silu koja menja svet.

Promene u svetu postižu se samo koracima koje smo napravili zajedno, a kada se više žena ujedini pod jednom snažnom i zajedničkom silom, njihova sinergija zrači svetlošću koja obasjava budućnost. Zajedno, žene su idoli – nezaustavljive, odvažne, samopouzdane i svesne da svojim delima inspirišu buduće generacije devojčica, koje će jednog dana stasati u žene. Trijumf idola nije u njihovoj trenutnoj pobedi. Trijumf se nalazi u saznanju da smo svojim delima inspirisali druge.

Idôle Aura – ženska energija objedinjena mirisom

Kolektivna ženska energija kroz ovaj svet može se preneti na više načina. Kroz glas, odnosno zvuk, kroz pružanje ruke, odnosno dodir, i kroz miris – koji simbolizuje nove ideale i pobedu žena širom sveta. Upravo takav miris je najnoviji miris brenda Lancôme, pod nazivom Idôle Aura, koji predstavlja treće poglavlje Idôle mirisa – nastalog još 2019. godine. Ovo poglavlje posvećeno je generacijskom pokretu mladih žena, koje beskompromisno slede svoje snove koji nemaju granica.

Od svog nastanka, miris Idôle okarakterisan je kao miris novih ideala. Odlikuju ga radikalna bočica i izuzetno inovativan miris, a proglašen je i najboljim mirisom od strane Fragrance Fondacije. Ali, kao i svaki idol, ovaj miris ne zastaje pred prvim uspehom, već hrabro nastavlja da pomera granice.

Kreiran za žene, od strane žena

Lancôme Idôle Aura parfemsku vodu kreirale su žene, za žene. Kreatorke originalnog mirisa, Shyamala Maisondieu, Nadège Le Garlantezec i Adriana Medina, zajedničkim snagama kreirale su jedinstveni Idôle Aura cvetni miris, blistav i ujedinjujući – kao savremenu odu suncu i kao miris čiji je cilj da ujedini žene žene širom sveta.

Blistav na dodir – šta to čini Idôle Aura parfemsku vodu?

Miris parfemske vode Idôle Aura je istovremeno senzualan i snažan, ali i nežan, a odlikuje ga cvetni potpis originalnog mirisa, u kombinaciji sa sjajnim intenzitetom. U njegovom sastavu nalaze se nota slanog cveta, koji neguje kožu i zrači spolja, kao i penušavi, citrusni bergamot i bujne note kruške, koje pojačavaju nalet svežine mirisa. Balans ovom intenzitetu daje prepoznatljivi mirisni buket baršunastih latica, koji čine trio živahnih ruža i dvojac blistavih jasmina. Uz njih, još jedan kamen temeljac ovog mirisa je i mošusni akord Clean & Glow, koji širi svoje cvetno srce poput zavodljive i blistave aure – a otud nam dolazi i ime Idôle Aura.

Slani akordi sunčanog cveta, čiji miris priziva delikatni osećaj gole kože zagrejane zracima zalazećeg sunca, zadržava se u zagrljaju soli ulivene burbonom od vanile i notama cveća heliotropa. Puderasta i mlečna burbon vanila u kombinaciji sa slanim kristalima podseća nas na osećaj topline letnjeg sunca na koži, koju želimo da zadržimo na sebi što duže.

Održivost počinje sa sastojcima

Idôle Aura svojim sastavom utelovljuje posvećenost kompanije Lancôme održivoj lepoti, ekološkoj svesnosti i pristupu proizvodnji, kao i potpori za dobrobit zajednica i pojedinaca. Esencija latice Isparta ruže i infuzija burbon vanile, koje su ključne za kreiranje Idôle Aura parfemske vode, deo su L’Oréalovog programa solidarnosti. Ovaj program kreiran je sa ciljem da se razviju održivi sastojci, očuvaju lokalni ekosistemi, da se kreiraju dobri radni uslovi i pravedna naknada za ljude koji rade u proizvodnji.

Zajedno cvetamo

Kao kultni simbol Lancômea, ruža je oduvek bila ključni sastojak Idôle linije. Takođe, ruža se nalazi u fokusu Lancôme inicijative „Bring The World To Bloom“, koja je kreirana sa ciljem zaštite biološke raznovrsnosti i resursa naše planete, jedine koju imamo. U saradnji sa nevladinom organizacijom Pur Project u Turskoj, Lancôme predano pomaže ženama iz naselja Isparta, koje beru ruže od kojih se kreira Idôle Aura miris. Cilj ove saradnje je da se unapredi prenošenje znanja predaka, da se ujedine ženski glasovi u proizvodnji i da se optimizuje proizvodni lanac. Lancôme podržava zero-waste pristup pri svojoj proizvodnji, a pravi velike korake ka poboljšanju radnih uslova i prinosa.

Esencija latica Isparta ruže, koja se koristi pri kreiranju Idôle Aura mirisa, nastaje parnom destilacijom ručno ubranih latica u ranim jutarnjim satima pre izlaska sunca. Ubiranje u ranim satima čini da latice zadrže svu svežinu ruže, i odaju utisak da je cvet upravo ubran. Takođe, indijski Jasmin Grandiflorum Superinfusion, koji Idôle Aura mirisu donosi voćne note, nastaje ekstraktom retkih, ručno ubranih cvetova u alkoholu. Ovim procesom dobijamo pojačane note voća i latica jasmina, bez narušavanja originalnog mirisa cveta.

Kultna bočica – simbol stabilnosti i snage

Kultna bočica mirisa Idôle Aura ostaje verna orginalu, ali ističe se i suptilnim razlikama. Odlukuju je blago proširena, stabilna baza i zakrivljeno središte zadnje strane, koje budi nagon unutrašnje snage. Ova bočica je simbol neustrašivosti i odlučnosti, snažno je ukorenjena na tlu, kao da želi bolje da dosegne zvezde. Sa prednje strane, ona je osvetljena belom, blistavom aurom – koja kao i svaka žena, svetli direktno iz srca. Na pakovanju Idôle Aura parfemske vode nalaze se reči ujedinjene u krug, bez početka i kraja, koje simbolizuju jedan glas. Glas nove generacije, koji odjekuje i poziva na akciju.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Samo vakcinisani mogu u Nikse, Netse i Voriorse – Sportklub

Read Next

Diktat mladosti i prednosti starenja