• January 27, 2022

Podsetnik za trenutke kada shvatate da se vaš život ne odvija po planu

Niste mislili da ćete biti tu gde jeste? Imali ste druge planove? Ili još niste tamo gde ste mislili da je odavno trebalo da stignete?

Pa, vi imate svoje planove i nastojite da održite strukturu, ali život ima svoj tok, koji vaše planove prepravlja, zaobilazi, ili ih jednostavno zbriše. 

Kako to da shvatite i prihvatite? 


Zaustavite se i suočite – tu ste gde ste, upravo sada. Težina vaših samonametnutih očekivanja (ili onih kojima su vas drugi opteretili) vas pritiska i nadilazi vaše sposobnosti, prestajete da verujete da će dobre stvari doći i teško vam je da prihvatite sadašnjost. Ona ne mora da vam se dopada, ali morate shvatiti da je to sve nad čime imate kontrolu – suočavanje sa realnošću. Umesto da sebe prezirete i osećate se gubitnički, konsultujte podsetnik: 

Drugi vam mogu ukazati na neuspehe i padove, ali njihovo mišljenje o vama ne definiše vašu ličnost i vaše sposobnosti, to je samo njihova procena koja govori o njihovim vrednosnim sudovima. I dalje možete da budete osoba kakva želite da budete, niste predodređeni za neuspeh, bez obzira koliko mislite da zaostajete. 

Ako verujete da niste tamo gde želite da budete, verovatno se previše fokusirate na ono što vam nedostaje i ne cenite dovoljno ono što već imate. 

Ono što će vam pomoći da se pomaknete s mesta, jeste samo jedan korak u smeru u kome želite da krenete, a koji ste se uvek plašili i oklevali da preduzmete. Samo jedan korak. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Predstavljamo vam 10 načina da podignete libido i pojačate svoju seksualnu energiju

Read Next

Vremenska prognoza – 10. oktobar