Connect with us

Vesti

Počela izgradnja tri nova dečija igrališta u Novom Sadu

Published

on

Igralište, Novi Sad, Izgradnja

Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad otpočeo je radove u okviru nabavke i ugradnje opreme i podloge za dečija igrališta na otvorenom na teritoriji Grada  – mala dečija igrališta sa aplikacijama, na tri lokaliteta, a na radost najmlađih sugrađana koji će uskoro dobiti nove prostore za igru i razonodu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Postavljanje novih dečijih igrališta odvija se na tri lokaliteta na teritoriji Grada Novog Sada – MZ “Sajlovo” (u ul. Dragomira Bojanića Gidre), MZ “Adice” (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića), i MZ “Petrovaradin” (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk), javlja RTV.

Na lokalitetima na Sajlovu i Adicama u prethodnim danima izvršeni su radovi u okviru pripreme podloge, izlivanjem betonskog sloja, preko kog će biti postavljena podloga od tartana, dok je na lokaciji u Petrovaradinu u toku obeležavanje terena.

Postavljanje podloge od tartana i rekvizita na sva tri igrališta, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, planirano je za prvu polovinu februara.

Igrališta će biti novije generacije i sadržaće devet rekvizita – multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice, krivu metalnu klackalicu, drvenu klackalicu i penjalicu u obliku piramide.

Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).

Ukupna vrednost ove investicije je 22,7 miliona dinara, a očekivani rok za završetak radova je kraj februara, zalključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Pred nama je tropski dan: Najviša dnevna temperatura do 35°C

Published

on

By

Sunce vrućina leto vremenska prognoza vrelina 40 C stepeni Foto: Shutterstock

U Srbiji u utorak sunčano i tropski toplo. Vetar slab, promenljivog smera.

Jutarnja temperatura od 14 do 21°C, maksimalna dnevna od 31 do 35°C.

U Beogradu u utorak sunčano i tropski toplo.

Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

“Pomozite mi da preživim”: Leskovčanka Marija potencijalnog donora traži u komšiluku, neka se spremi Vranje

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

J. V.

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marija je medicinska sestra i sve do 16. februara, kada joj je dijagnostifikovana leukemija, radila je u operacionoj sali urologije u OB Leskovac

Marija Petronijević Foto: Društvene mreže

Marija Petronijević, pacijentkinja obolela od leukemije, i dalje je u potrazi za davaocem matičnih ćelija.

Pre nekoliko dana u njenom rodnom Leskovcu je prikupljen 2.091 uzorak. Podudarnosti nema, jer se potraga za donorom nastavlja.

“Pozivam sve ljude dobre volje od 18-45 god da dođu 21. juna od 09-15h u Kulturni centar Okce u Vranju i odazovu se akciji i pristupe u Registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije i meni pomognu da preživim!!!”, apelovala je Marija danas na društvenim mrežama.

[embedded content]

Marija je medicinska sestra i sve do 16. februara, kada joj je dijagnostifikovana leukemija, radila je u operacionoj sali urologije u OB Leskovac.

[embedded content]

Ćerkica na dijagnostici

Priča o Mariji Petronijević, majci dve devojčice, Une (7) i Danke (5) čiji su se životi odjednom pretvorili u borbu protiv nečeg što je veće od njih samih.

“Sve je krenulo u decembru, Dankini rezultati su bili katastrofa, sumnjaju na distrofiju mišića. Sad je trenutno na ispitivanju, potvrđena je toksoplazmoza pa ćemo dalje da vidimo šta će lekari da urade, to je tako krenulo sa njom, od stresa i svega toga što se sa njom izdešavalo ja sam došla u ovakvu situaciji u kakvu sam došla. 16. februara mi je dijagnostikovana akutna leukemija i od tada kreće moja borba, ne samo moja, već i borba supruga i celokupne porodice. Nažalost, šta da radimo, borimo se”, ispričala je Marija ranije za Jugmediu.

Njen svet se okrenuo naglavačke. Suprug je sa starijom devojčicom u Tiršovoj, dok je Marija sama sa Unom, čekajući da jedan od nas bude donor koji je kompatibilan sa njom.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

U Srbiji danas tropske temperature: U Beogradu toplo, ali negde mogući i pljuskovi sa grmljavinom

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Đurić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jutarnja temperatura od 13 do 19°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C

Beograd vreme vremenska prognoza Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

U većem delu Srbije u ponedeljak će biti suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a ponedge se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u zapadnim i u planinskim predelima Srbije.

Vetar slab, severni i severostočni. Jutarnja temperatura od 13 do 19°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C.

U Beogradu u ponedeljak toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Vetar slab, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura 19°C, maksimalna dnevna 31°C.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.