• February 28, 2024

Počela izgradnja tri nova dečija igrališta u Novom Sadu

Igralište, Novi Sad, Izgradnja

Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad otpočeo je radove u okviru nabavke i ugradnje opreme i podloge za dečija igrališta na otvorenom na teritoriji Grada  – mala dečija igrališta sa aplikacijama, na tri lokaliteta, a na radost najmlađih sugrađana koji će uskoro dobiti nove prostore za igru i razonodu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Postavljanje novih dečijih igrališta odvija se na tri lokaliteta na teritoriji Grada Novog Sada – MZ “Sajlovo” (u ul. Dragomira Bojanića Gidre), MZ “Adice” (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića), i MZ “Petrovaradin” (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk), javlja RTV.

Na lokalitetima na Sajlovu i Adicama u prethodnim danima izvršeni su radovi u okviru pripreme podloge, izlivanjem betonskog sloja, preko kog će biti postavljena podloga od tartana, dok je na lokaciji u Petrovaradinu u toku obeležavanje terena.

Postavljanje podloge od tartana i rekvizita na sva tri igrališta, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, planirano je za prvu polovinu februara.

Igrališta će biti novije generacije i sadržaće devet rekvizita – multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice, krivu metalnu klackalicu, drvenu klackalicu i penjalicu u obliku piramide.

Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).

Ukupna vrednost ove investicije je 22,7 miliona dinara, a očekivani rok za završetak radova je kraj februara, zalključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Стејт департмент: Аљбин Курти треба озбиљно да схвати став САД

Read Next

Na koji način ova holivudska diva izgleda 20 godina mlađe? Tajne Zoi Saldane