• February 27, 2024

Pistorijus: Nemačka će udvostručiti svoje mirovne snage u okviru Kfora

Nemačka će udvostručiti svoj doprinos od oko 100 vojnika mirovnim snagama predvođenim NATO na KiM u demonstraciji svoje posvećenosti regionalnoj bezbednosti, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus tokom posete Prištini.

Pistorijus je rekao da će Nemačka do proleća dodati još jedan kontingent vojnika na postojećih 99 koje već ima u mirovnim snagama Kfora koji broji ukupno gotovo 4.500 vojnika.

„Verujem da je signal snažan i izražava našu perspektivu o stabilnosti ovog regiona“, rekao je Pistorijus na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, prenosi AP.

Nemački ministar razgovarao je i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem o jačanju odnosa Prištine i Nemačke, i produbljivanju saradnje u oblasti odbrane.

Kurti je rekao da mu je veliko zadovoljstvo da poželi dobrodošlicu nemačkom ministru i ukazao na čvrstu saradnju Prištine i Berlina.

“Bilo je veliko zadovoljstvo poželeti dobrodošlicu Ministru odbrane Nemačke Borisu Pistorijusu danas u Prištini, u njegovoj inauguracionoj poseti. Izrazio sam zahvalnost za našu decenijsku i kontinuiranu čvrstu saradnju i bio sam oduševljen saznanjem da su pozitivna iskustva nemačkih vojnika u Kosovu obostrana”, naveo je Kurti na mreži X.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Opljačkane dve pošte na području Zagreba

Read Next

HAOS NA SLAVIJI – MUŠKARAC BACAO CIGLE NA AUTOMOBILE, NASRNUO I NA POLICIJU – Beograduživo.rs