Petković preslišao i šampiona, čudesni Sapožkov – Sportklub

Odbojkaši Padove načinili su i drugo veliko iznenađenje na startu nove sezone italijanske Serije A.

Nakon što su u prvom kolu savladali velikana Modenu, u drugom je pao i aktuelni šampion Lube, i to u Ćivitanovi. Posle dva sata i 14 minuta igre, na semaforu „Eurosole Foruma“ stajalo je neočekivanih 2:3.

Vodili su gosti 1:0 i 2:1, da bi u petom setu potvrdili prvi trijumf protiv velikog Lubea, još od 1995. godine!

Blistao je Japanac Ran Takahaši sa 22 poena, a srpski as Dušan Petković dodao je 21, uz 48 % realizacije napada (40-19, 4 izb, 3 gr) i dva as servisa. U poraženom timu Matija Botolo je osvojio 19 poena, a Ivan Zajcev 17.

Prvu pobedu u novoj sezoni upisala je i Modena, i to protiv snažne Pjaćence, koja ni u drugom meču nije osetila slast trijumfa.

Ervin Ngapet protiv Pjaćence
FOTO: Lega Pallavolo

U dvorani „Đuzepe Panini“ najviše poena osvojio je rođeni Sarajlija Adis Lagumdžija. Reprezentativac Turske upisao je 21 poen, a Ervin Ngapet je dodao 16. Srpski as Dragan Stanković dodao je šest poena, uz tri bloka i dva asa. Kod gostiju, koji su i drugi meč igrali bez Brazilca Lukarelija, Juri Romano je osvojio 20, a Joandi Leal 15 poena.

Još u subotu iznenađenje je priredila Verona, koja je u svojoj „Pala Olimpiji“ savladala Trentino sa 3:2. Fenomenalan meč, odigran pred više od tri hiljade gledalaca, obeležio je ruski div, Maksim Sapožkov, 220 cm visoki korektor. Osvojio je čak 39 poena, 28 iz napada, osam (!) iz bloka i još tri sa servisa! Uz njega, blistao je i Slovenac Rok Možič, sa 28 poena.

Maksim Sapožkov i Rok Možič
FOTO: Lega Pallavolo

Kod poraženih, bugarski as Matej Kazijski osvojio je 28 poena, Danijele Lavija je dodao 20, a Alesandro Mikjeleto 18. Srpski asovi Srećko Lisinac i Marko Podraščanin osvojili su 11, odnosno devet poena.

Meč u pet setova odigran je i u komšijskom derbiju između Monce i Milana. Slavili su gosti sa 3:2, iako je domaćin vodio 2:0 i 11:4 u trećem periodu. Meč je obeležio rezervista Milana Lazar Mergareho sa 18 poena, dok su po 15 dodali Patri i Išikava. U poraženom timu, za kojeg i dalje diže 24-godišnji Hrvat Petar Višić, Đerđ Grozer je upisao 28, a Vlad Daviskiba 20 poena.

Neočekivan lider posle dva kola je Ćisterna, koja je ostvarila i drugu maksimalnu pobedu, i to protiv Taranta. Baranovič i Đirlić su ponovo držali sve konce igre u svojim rukama, a hrvatski korektor je osvojio 24 poena.

U poslednjem meču 2. kola, Sijena je ugostila komšije iz Peruđe, koji su kući odneli ceo plen, za pobedu od 3:1.

Vilfredo Leon je osvojio 21, a Oleg Plotnicki 20 poena, dok je Kamil Semenjuk ulazio u igru samo u drugom setu, kada je upisao poen. U poraženom timu najefikasniji je bio kapiten Nemanja Petrić sa 15 poena. Đulio Pinali je dodao samo 12, a Marten Van Garderen 10.

Na tabeli posle dva kola vode Ćisterna i Peruđa sa po šest bodova, Padova, Verona, Lube, Modena i Trentino su osvojili po četiri, dok Milano ima dva. Jedan bod upisali su Pjaćenca i Monca, a bez boda su Sijena i Taranto.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PONEDELJAK, 10. OKTOBAR – Beograduživo.rs

Read Next

Greške u vezama u odnosu na horoskopski znak