Pesme koje će vam sigurno podići raspoloženje

Muzika je često naš beg od stvarnosti. Stavimo slušalice u uši i idemo kroz svet polovično prisutni, dok smo se astralno projektovali u skroz neku drugu dimenziju u kojoj nemamo ama baš nijednu brigu. Ali ne shvatamo da je muzika mnogo više od toga. Umesto da je koristimo da pobegnemo od stvarnosti, treba da naučimo da iz nje crpimo energiju koja nam daje snage da se sa njom suočimo. Ovo su pesme koje će vam sigurno podići raspoloženje i pokrenuti vas da nešto promenite, umesto da bežite.

Icona Pop – I Love It

Ova pesma nas definitivno tera da bezbrižno skačemo uz njen ritam i vrištimo “I don’t care, i love it”. Ovo je pesma za fazu kada bes konačno prestane da nas obuzima i truje, i dok on isparava iz nas kao alkohol od prethodne večeri, mi osećamo ogromno olakšanje kojem se prepuštamo. A tada – ne postoji ništa što može da nas zaustavi osim nas samih kada opet dopustimo da neki nebitan lik remeti naš mir.

[embedded content]

[embedded content]

Marc Anthony – Vivir Mi Vida

Latino hitovi imaju posebnu vibraciju koja čini da naši hormoni sreće podivljaju. Osnovno znanje španskog koje ste pokupili iz serije “Rubi” vam je sasvim dovoljno da shvatite poentu ove pesme. “Da bih shvatio sudbinu, moram da živim u momentu” kaže u ovoj pesmi Marc Anthony, a mi tek posle koje čašice tekile shvatamo koliko je on u pravu.  Ova pesma nas uči da živimo u momentu (zvučim kao neki lajfkouč), ali i da tuga prođe, ma koliko tragičnom se ona ponekad činila.

[embedded content]

[embedded content]

Nancy Sinatra – These Boots Are Made for Walkin’

Lajtmotiv ove pesme i našeg raspoloženja kada je slušamo je Hell hath no fury like a woman scorned. I to jeste tako, naše prabake bi to možda prevele kao “najteža je suza ona devojačka”. Ali isto tako, niko nije hladniji i ravnodušniji od žene koja je prestala da te voli. A tada baš jako ide gas uz ovu pesmu.

[embedded content]

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Nastavak serije “Seks i grad” još uvek nije izašao, a mi već želimo sve autfite koje smo videli na setu – WANNABE MAGAZINE

Read Next

RHMZ opet izdao upozorenje, sledeće nedelje do 39 stepeni