PCR TEST I DALJE NAJSKUPLJI U SRBIJI – DA LI ĆE SE NEŠTO MENJATI? – Beograduživo.rs

Kako se približava period odmora ponovo se pokreće tema cene PCR testa u Srbiji, koji i za stranice i za naše državljane košta 9.000 dinara.

Mnoge države umesto PCR testa priznaju brze antigenske testove koji su dosta povoljniji, dok naša država za povratak građana priznaje samo PCR test. Ovo znači da jedna četvoročlana porodica, sa decom do 16 godina, treba da izdvoji barem 2 puta 9.000 dinara za PCR testove za decu, pod uslovom da su oba roditelja vakcinisana, kao i dodatni trošak za antigenski test ili PCR test za decu za ulazak u stranu državu.

S obzirom na to da turistička sezona počinje, Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije – Juta uputila je inicijativu Vladi Srbije da se, između ostalog, smanji cena PCR testova i da se obezbede besplatni PCR testovi za decu do 16 godina čiji su roditelji vakcinisani. Juta takođe traži da se za naše državaljane koji nisu vakcinisani omogući da pri povratku u zemlju pokažu antigenski test kao alternativu PCR testu. Kako druge države priznaju naše antigense testove, smatraju da je nelogično to što mi ne priznajemo isto za ulazak u našu državu.

Zvanični odgovor još uvek nije stigao, međutim nezvnično dobili su informaciju da su njihovi predlozi naišli na odobravanje u Kriznom štabu i da će ih razmatrati u narednih nekoliko dana.

U poređenju sa zemljama regiona, u Hrvatskoj i Sloveniji je PCR test do 100 evra, dok je u svim ostalim zemljama od 40 do 65 evra.

Još jedan od predloga Jute je i da se mladima koji se vakcinišu obezbede vaučeri za putovanje u vrednosti od 50 evra kako bi se ta grupa stimulisala da primi vakcinu.

UPOZORENJE – POJAVILI SE PREVARANTI KOJI NAPLAĆUJU PLF FORMULAR ZA GRČKU

Najnovije na Beograd uživo:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

“Grešni” Bogdan trojkom utišao Filadelfiju, Atlanta uz srpski potpis došla do brejka u seriji!

Read Next

MLADI VIOLINISTA U BOLJEM STANJU NAKON STRAVIČNE SAOBRAĆAJNE NEZGODE – Beograduživo.rs