Pariska nedelja visoke mode je u toku – a Chanel, Armani i Christian Dior su oduševili novim kolekcijama – WANNABE MAGAZINE

Francuska nedelja visoke mode je u toku, a to znači samo jedno – najveća imena iz sveta mode prikazuju nam svoje kolekcije za jesenju sezonu. Ovo se može smatrati jednim od najprestižnijih događaja u svetu mode, a neke od autfita koje smo tokom ove nedelje mogli videti na modnim pistama – garantovano ćemo u budućnosti viđati na poznatim ličnostima na različitim događajima i dodelama nagrada. Pod budnim okom, modni dizajneri, stilisti poznatih, poznate ličnosti i svi modni entuzijasti, ove nedelje ispratili su nekoliko revija – a među njima istakle su se revije čuvenih modnih kuća Chanel, Christian Dior i Armani Privé. Naravno, od ovih modnih kuća nismo očekivali ništa manje nego spektakl, a one su nam to i priredile.

Modna kuća Chanel, na čelu sa novom kreativnom direktorkom i nekadašnjom desnom rukom Karla Lagerfelda, Virginie Viard – predstavila nam je modnu kolekciju inspirisanu serijom fotografija čuvene Gabrielle Coco Chanel, na kojima ona nosi krinoline i korsete iz 19. veka, koji su tokom tridesetih godina prošlog veka bili veoma popularni i in. U tom periodu, boemske žurke i balovi bili su kao neka vrsta eskapizma i oslobađanja nakon perioda I svetskog rata – i moda je u njima igrala izuzetno veliku ulogu. Slično kao tada, i nama je danas, nakon godine provedene u globalnoj pandemiji, potrebno da se kroz modu izrazimo drugačije nego što smo to ranije činili, da se uz nju ponovo osetimo poletno. Modna revija Chanela nudi nam upravo to, floralne dezene, dobro ukrojeni tvid i duge suknje koje nas asociraju na balske krinoline – i želimo da nosimo skoro svaki stajling sa ove revije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Jovana Petković: “Živite i oblačite bajku kad god imate priliku”

Read Next

Vremenska prognoza – 9. jul