• November 29, 2023

“Pakleni” vikend, temperatura i do 42 stepena

Prvi dan vikenda biće sunčano i veoma toplo. Posle podne, uz izolovani razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Duvaće vetar slab, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 35 do čak 40 stepeni. U Beogradu će biti dva stepena toplije nego juče, sunčano i 36 stepeni u hladu. 

I u nedelju pretežno sunčano i veoma toplo. Na severu i zapadu Srbije, uz izolovani razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Južni i jugozapadni vetar u pojačanju, a uveče u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, a najviša od 35 na severu do 42 stepena na jugoistoku Srbije. 

Tek početkom radne nedelje očekuje nas blago osveženje. U većini mesta za četiri do osam stepeni, najizraženije na severu i zapadu zemlje, gde se uz delimično povećanje oblačnosti lokalno očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 28 na severozapadu do 37 stepeni na jugoistoku Srbije. 

Slično vreme sa temperaturom do 36 stepeni i u utorak i sredu.

Od četvrtka promenljivo, u većini mesta umereno toplo, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, dok će se na jugu i istoku zemlje i dalje zadržati veoma toplo uz ređu pojavu pljuskova s grmljavinom.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Ako se borite sa tankom kosom – ove bob frizure su savršeno rešenje za vas

Read Next

Vremenska prognoza – 1. avgust