Ovog leta ćemo u šminkanju koristiti samo 5 boja – a evo i kojih

Kao što odeću često prilagođavamo godišnjim dobima pa u leto sebi dopuštamo mnogo više šarenila i printova nego s jeseni kada se umotavamo u boje lišća koje opadaju, tako i šminku volimo da uklopimo u skladu sa sunčevim zracima. Što je vreme toplije, to su boje na našem licu jače. Boje kao što su neonske ne bi baš mogle da nam prođu nekog hladnog januarskog dana, ali zato smo konačno dočekali leto. Ovo je 5 boja, kao i njihovih nijansi, koje ćemo nositi u vrelim danima koje nas čekaju.

Senka u neonskim bojama

Kažemo leto – mislimo neon! Ne moramo da čekamo festivale poput Exita da eksperimentišemo sa jarkim senkama za oči. Svako letnje veče je prilika da svoje oči naglasimo neonskim bojama. One nam dolaze u mnogo nijansi – žutoj, plavoj, narandžastoj, roze… U kojoj god boji da ste podvlačili skripte u studentskim danima, sve one mogu da se nađu i na vašim očima ovog leta. Pogotovo ako ste preplanuli – ovo je dobitna kombinacija.

Crveni karmin

Crvena je jedna od nijansi koja u svetu šminke nikad ne izlazi iz trenda, ali se povremeno umorimo od nje, pa napravimo pauzu. Ovog leta ćemo ipak da se vratimo ovoj boji, i to svim njenim nijansama – cinober, ferari, trula višnja, bordo… Ona naglašava crte našeg lica, a i potpuno otvara svetlije boje očiju poput plave. Naš letnji savet je da sem karmina, kupite i crvenu olovku iste nijanse. Kada prvo uokvirite usne, lako ćete ih popuniti karminom, i ne morate da se bojite da ćete preći ivice usana.

Metalik senka

Jedan od nosilaca letnje sezone 2021. je senka u metalik bojama. To nam ostavlja prostor da u toku vrelih letnjih izlazaka eksperimentišemo sa našim granicama (što se tiče šminke!!!). Za one koje metalik asocira na srebrnu koju ne vole, imamo vest – metalik može doći i u raznim drugim nijansama, poput lila, narandžaste, zelene, pa i crne. Jedna od predvodnica ovog trenda je upravo pevačica Dua Lipa.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Nedeljni horoskop: 11. jun – 17. jun

Read Next

Nevreme u Beogradu, RHMZ izdao upozorenje