• December 3, 2023

Ovo su stvari zbog kojih ne sme da vas grize savest

Često kada smo u dilemi da li da potrošimo novac sebi kažemo “ma, zaslužila sam” ili kada se hranimo onim što želimo, kažemo da nam je danas “cheat day”. To radimo da nas ne bi grizla savest, ali na kraju dana, ona se ipak ušunja u našu podsvest i ugrize nas. Preopterećujemo se stvarima oko kojih nikako ne bismo smeli, a to nam ne oduzima samo vreme i energiju, već i užitak u nekim stvarima. Baš zato, u nastavku teksta pročitajte oko kojih stvari nikada ne bi smela da vas grize savet.

Čime se hranite i šta oblačite

Mislim da sa godinama svi definišemo sopstveni stil i ukus, i vremenom nosimo sve u čemu se osećamo lepo, bez obzira šta drugi kažu. Ali ono gde konstantno zapinjemo je – hrana. Suzdržavamo se od ishrane koja nas usrećuje i ispunjava, pa noću o njoj maštamo, ili nas želudac zaboli kad nam na Instagramu iskoči neka sočna slika. Slažem se da je nezdrava hrana nezdrava sa razlogom, ali ukoliko ne jedete burger za doručak, ručak i večeru već kada vam se zaista jede, ništa vam neće faliti. Još više je nezdravo da mnogo jedete nešto što ne želite, samo jer mislite da morate.

Ako odbijete poziv

Nikom niste dužni da budete “na dugme”. Ni šefovima, ni prijateljima, pa čak ni porodici. Kada vam se ne priča i ne progovara potpuno je u redu da nekom odbijete poziv ili ne odgovorite na poruku, ukoliko znate da nije hitno. Ovo moderno vreme nam je dalo privid toga da je svako svakome dostupan. Možemo da vidimo kad je neko poslednji put viđen na mreži, da li je video našu poruku, da li je online – i onda mislimo da je svako dužan da nam se javi. A naravno da nije, pa samim tim nismo ni mi.

Količina novca koju potrošite

Nema potrebe da se pravdate sebi kada trošite novac koji ste vi zaradili. Kad se ja zapitam da li treba sebi da priuštim nešto što mi nije bilo u planu, setim se nekog grand hita i dela pesme “i sve što s mukom zaradim, na sladak život potrošim”. Radim da bih imala. I to ne samo za kiriju i račune, već i za sve što poželim. Nije luksuz nova majica, patike ili putovanje jednom godišnje. To je normalno, ali smo mi izgubili svest o tome.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Huawei FreeBuds 4i su slušalice koje menjaju pravila igre, a ovo je 5 razloga zašto ih volimo – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 25. maj