• November 28, 2023

Ovo su nove beauty tehnike koje smo naučili na Instagramu! – WANNABE MAGAZINE

Društvene mreže su odličan način da saznate koji su novi makeupskin care trendovi. Takođe, na Instaramu ili TikToku možete naučiti mnogo toga o osnovama i naprednijim tehnikama u nezi lica.

Ovo su tajne o šminkanju i skin careu koje smo “pokupili” sa Instagrama, a koje su se ispostavile veoma korisnim.

Priprema kože pre šminkanja

Jedna od najvažnijih stvari koju morate da uradite pre svakog šminkanja jeste da pripremite kožu. Ovo je nešto što možete videti na raznim snimcima makeup artista.

Pre nego što nanesete prajmer i puder, najpre morate da se postarate da vaše lice bude glatko, sveže i hidrirano. Ako se šminkate, to nikako ne znači da treba da preskačete skin care rutinu, jer šminka tako može imati negativan efekat na lice.

Dakle, pre stavljanja šminke, neophodno je da lice operete umivalicom, stavite serume, hidratantnu kremu i SPF. Lice će izgledati masno, ali ćete ga matirati šminkom.

Grubo utisnite proizvode u kožu

Ako pratite K-Beauty skin care trendove, nemoguće je da niste primetili kako te žene grubo stavljaju proizvode na kožu. Praktično se šamaraju, i to nije bez razloga.

One tvrde da koža mnogo bolje upije proizvod ako se grublje utisne. Takođe, nemojte stavljati proizvode jedan za drugim, sačekajte da koža jedan proizvod sasvim upije, pa tek onda nanesite drugi.

Naprskajte četkicu za setter sprejom 

Ovo je jedan vrlo efektan trik: pre nego što nanesete podlogu na lice, četkicu kojom ćete to učiniti prvo isprskajte setter sprejom. Vrlo brzo ćete primetiti kako je vaša koža znatno sjajnija i kako će šminka ostati na mestu čitavog dana. Tako jednostavan trik, a u potpunosti će promeniti izgled vaše šminke.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

MLS: Čičarito za pobedu Galaksija, Joveljiću ni minut – Sportklub

Read Next

Gorana Grbavac, mentorka zdravog odnosa prema hrani: “Hrana je za nas mnogo više od goriva, brojeva, kalorija” – WANNABE MAGAZINE