Ovo su najbolji jesenji kaputi u koje treba investirati

Ako ste još u letnjem stanju uma, ne osuđujemo vas, ni mi ne možemo da se naviknemo na ovo naglo hladno vreme. Ipak, ako niste već počeli, treba da krenete sa razmišljanjem o uključivanju kaputa u svoje dnevne kombinacije. Shvatite to kao topli prijateljski savet, jer izgleda da se topliji dani neće vraćati.

Pre nego što se osvrnemo na autfite, moramo se samo malo požaliti na ono što će nam nedostajati od leta. Verujemo da nikome ne odgovaraju sve kraći i kraći dani, mada, sa druge strane, bolje je što će nas retrogradni Merkur barem malo pustiti da živimo normalno. Elem, hladno vreme i kišnji dani su postali sve češći, tako da, ako nemate adekvatan kaput ili ste u potrazi za još jednim, definitivno je vreme da krenete u potragu.

Probajte da ove jeseni malo eksperimentišete sa autfitima, i poigrajte se sa preuveličanim siluetama. Oversized kaputi su u poslednjih nekoliko godina postali sve više popularni, i čini se da neće nigde otići, tako da to možete iskoristiti ove jeseni.

Pionir jesenjih kaputa – Trench coat

Iznova i iznova, trench (ili mantil) je komad koji nećemo prestati da preporučujemo. Ne samo da ga možete nositi i u toku prelaznog perioda, već ga možete sačuvati i za prolećne dane, nakon što nas sneg napusti, kako biste i tada izgledali šik.

Mantili su bezvremenski komad sa razlogom. Možete ih nositi i sa kaišem i otkopčane, a definitivno treba da investirate u jedan, ako ga već nemate. Kada se radi o mantilima, khaki boja je uvek dobra opcija.

Pročitajte i ovo: 10 trendova koje Francuskinje nose ove jeseni

Overcoat

U momentima kada vam je potrebno da izgledate malo više šik i sređenije, kao što je odlazak na poslovni sastanak, overcoat vam može biti najbolji partner. Nošenjem ovakvih dužih kaputa vaš izgled ćete podići na viši nivo i dobićete sofisticiranu notu koja je uvek dobrodošla.

Klasični kamel-bež kaput je uvek dobra opcija, mada se možete opredeliti i za tamniju braon varijantu, crnu, ili čak i belu, jer su to sve boje koje se u toku jeseni uvek nose.

Dugi kožni kaputi

Ovo je jedan komad koji donosi ultimativni šik vajb u vaš ormar, kojim ćete u trenutku transformisati svoju čitavu odevnu kombinaciju. Nikada ne možete da pogrešite sa klasičnim crnim kožnim kaputom, koji je sve češći i pristupačniji u Beogradu.

Ako više volite da se istaknete u grupi, opcija vam uvek može biti i kaput jače boje, poput belog, crvenog, trule višnje i slično. Braon kožni kaputi su za one koji žele da unesu vintage momenat u autfit, kog nikad nije dovoljno.

Puff parke

Parke su savršene ako želite da se ušuškate i van kuće. Naravno, uvek su sigurna opcija crne ili tamnobraon jakne, ali za one koji malo više vole da eksperimentišu, tu su i komadi sa zabavnim printovima, koji sami po sebi u autfitu mogu biti statement piece.

Bright box fit

Za sve one koji vole da budu edgy i da unesu malo zabave u svoje dnevne kombinacije, tu su mantili i kaputi u jarkim bojama, box fit kroja. Ovaj kroj je, takođe, veoma popularan u poslednje vreme, i unosi dozu vintage izgleda svakoj kombinaciji, ali su trendseteri našli način da ga nose sa modernim osvrtom – u jarkim bojama.

Tako se mogu naći modeli koji variraju u intenzitetu boja, od bebi-roze, svetložute, preko “green screen” zelene, sve do jarkih plavih i crvenih komada.

Pročitajte i ovo: Šta nositi na jesen? Ovo su ideje za jednostavne autfite

Nadamo se da vas je naš mali jesenji style guide inspirisao da potražite novi komad za vaš ormar, kao i da ćete se inspirisati da malo više eksperimentišete sa krojevima i bojama. Ne zaboravite – kaput je sam po sebi veoma šik i sofisticirani komad odeće, tako da će vam u bilo kom trenutku podići celokupan izgled.

Naslovna fotografija: instagram.com/nikakar

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Život je mnogo više od ljubavi i veza

Read Next

RHMZ upozorava na mogućnost pljuskova i grmljavine