• November 28, 2023

Ovo su detalji u enterijeru kojima možete ulepšati dečju sobu

Kada imate decu, da se razumemo – svaka soba je dečija soba. Igračke su svuda i zidovi će vam garantovano biti išarani do one visine do koje vaša deca mogu da dohvate – ali, ipak, postoji ona njihova soba, u kojoj ćete ih makar svako veče smestiti na spavanje. Dečija soba bi trebalo da bude odraz dečije energije i sveta mašte, i nikako ne bi trebalo da bude savršena i stroga. Deca na svet gledaju drugačijim očima, i njima uklapanje neutralnih boja, minimalizam i skup nameštaj ne znače ništa. Za njih je krevet lađa koja ih vodi do snova, tepih je lava a zidovi su papir za crtanje, i zato vam u nastavku teksta predstavljamo nekoliko zanimljivih detalja kojima možete ulepšati spavaće sobe vaših mališana!

Baldahin iznad kreveta

Ukoliko imate malu princezu koja je zvezda vašeg života – potrebno je da joj i soba bude u stilu sa njenom ulogom. A kako najbolje prikazati kraljevski tretman nego baldahinom iznad kreveta? Baldahin iznad kreveta ne samo što će učiniti atmosferu ušuškanom, već je i dobar u zaštiti protiv sunca, a savršen i za one vešeri u kojima će vaša deca želeti da se igraju tvrđave od jastuka i prekrivača. U svakom slučaju, sa baldahinom nećete pogrešiti, a ukoliko ste raspoloženi – možete ga i sami napraviti uz neki od DIY tutorijala sa interneta.

Zanimljivo oslikavanje zida

Iako će vaša deca verovatno biti najveći slikari u vašem stanu, i vi se možete poigrati sa bojama. Kada je u pitanju oslikavanje dečije sobe, nije uopšte potrebno da se koristite komplikovanim motivima, niti morate biti vrstan umetnik. Možete jednostavno oslikati dugu u paleti boja koja vam najviše odgovara ili se pak odlučiti za par oblaka i izlazak ili zalazak sunca. Takođe, geometrijski oblici su uvek opcija, a uvek se možete konsultovati i sa svojim mališanima oko toga šta bi oni najviše voleli da imaju na zidu. Ako kažu Ana i Elsa iz “Frozen-a”, pa, moraćete ipak malo da se potrudite, ili unajmite nekoga.

Zastavice i umetnički detalji

Ime na zidu ili neobični posteri i crteži su uvek opcija – a mi vam preporučujemo da pored ovih standardnih zidnih detalja u dečiju sobu unesete i šarene i razigrane zastavice. Zastavice su odličan dodatak boje u prostor, a istovremeno izazivaju u vama osećaj kao da je svaki dan nečiji rođendan. Deca će uživati u zastavicama koje će im izgledati kao da su sa piratskog broda, a kada su deca zadovoljna, i roditelji su srećni. Zastavice možete kupiti, ili ih pak sami napraviti – bilo od papira ili od tkanine u raznim bojama i dezenima.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kako da budete nežni prema sebi, ali ne i da povlađujete svojim lošim navikama – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 10. maj