Ovo je savršenih 5 poklona u odnosu na 5 jezika ljubavi, koje vam partner može pokloniti za Novu godinu – WANNABE MAGAZINE Ovo je savršenih 5 poklona u odnosu na 5 jezika ljubavi, koje vam partner može pokloniti za Novu godinu

Da li ste upoznati sa filozofijom 5 jezika ljubavi, koja je po prvi put predstavljena u istoimenom bestseleru Garyja Chapmana?

Ukoliko niste, ovaj tekst vam može promeniti pogled na ljubav, a samim tim i ulepšati život. 

pexels karolina grabowska 4397835 scaled Ovo je savršenih 5 poklona u odnosu na 5 jezika ljubavi, koje vam partner može pokloniti za Novu godinu

Princip 5 jezika ljubavi govori nam o pet suštinskih načina na koje iskazujemo ljubav osobama do kojih nam je stalo, a u pitanju su kvalitetno provedeno zajedničko vreme, reči afirmacije (priznanja i odobravanja), činjenje usluga, fizički dodir i darivanje poklona. I možda do sada niste to primećivali, ali kada malo bolje razmislite – sigurno ćete se prepoznati u nekom od ovih načina iskazivanja ljubavi, a među njima ćete prepoznati i svog partnera. A zašto vam ovo govorimo baš sada?

Zato što se trenutno nalazimo u najlepšem periodu godine, periodu deljenja radosti, ljubavi, deljenja bliskosti sa dragim ljudima i naravno – darivanja. Praznici su savršen period godine da otkrijete svih pet načina na koje se možete zbližiti sa onima koje volite, a ovog puta pre svega u fokus stavljamo osnaživanje bliskosti sa partnerom. Naš predlog je da mu suptilno ukažete na ovaj tekst, ili i na ono što ćete saznati u njegovom nastavku – jer smo za vas pripremili prazničnu listu od 5 savršenih poklona kojima vas partner može obradovati, a svaki od njih bazira se na po jednom, pomenutom jeziku ljubavi.

Nagovestite partneru da tokom ovih praznika svoju ljubav prema vama može pomnožiti sa 5, a i vi ćete zauzvrat učiniti isto!

Kvalitetno provedeno zajednično vreme

Jedina valuta kojom u životu zaista raspolažemo je vreme koje imamo na ovoj planeti. Zato je ono jedan od najvrednijih poklona koje nam neko može dati. Neka ove praznične sezone vaš partner odabere barem jedan dan u nedelji, a zatim tokom prvog meseca naredne godine svake nedelje taj dan posveti zajedničkoj aktivnosti sa vama, bez drugih distrakcija. Ovaj dan trebalo bi da bude rezervisan za aktivnosti koje uključuju oboje i u kojima ste oboje prisutni, kao što su dugi i iskreni razgovori, zajednički hobi, kulinarenje… šta god vas oboje zabavlja i čini vas bliskijim. Ovo može biti i savršena prilika da vam uplati zajednički kurs nečega što vas interesuje, koji će vas i zbližiti i nadahnuti da rastete kao individue.

Reči afirmacije (priznanja i odobravanja)

Reči afirmacije, priznanja, odobravanja i komplimenti značajniji su nego što ste možda mislili. Da, slažemo se da su dela važna – ali svakome od nas znači da čujemo i reči kao što su „volim te“, „izgledaš predivno“, „tvoj osmeh zrači posebnom energijom“, „bravo, sjajno si to uradila“… Ukoliko vaš partner nije baš „jak na rečima“, predložite mu da ove godine pokuša da vam napiše novogodišnju čestitku, poruku ili pak kratku poeziju – iz srca, svojim rečima. Ova poruka ne mora biti nagrađeno remek-delo, ono što je najvažnije je namera koja stoji iza nje. Nakon nekoliko godina, kada pročitate ovu poruku, garantovano će vam i dalje izazivati osmeh na licu.

Činjenje usluga

Iako ovu stavku možda ne biste stavili pod jezike ljubavi, ona to zaista jeste. Kada neko umesto vas ponese teške kese, kada se ponudi da izađe u nabavku kada ste vi ušuškani u krevetu i dopuštate sebi malo lenjosti ili kada vaš auto odveze na popravku – on vam iskazuje ljubav time što vas „štedi“. Ove godine vaš partner bi mogao da vam predloži listu kućnih obaveza koje će u narednom mesecu u potpunosti prebaciti na sebe, ili da vam pak pokloni nekoliko „kartica sa određenim uslugama“, koje će ispuniti onda kada ih zatražite. Ali, imajte na umu, jednom iskorišćena kartica ne može se koristiti više puta!

Fizički dodir

Fizički dodir u vezi može nositi izuzetno veliki značaj, a on podrazumeva ne samo vođenje ljubavi, već i sve intimne trenutnke, usputne ili namerne dodire, poljupce u obraz, čelo, držanje za ruke… Kako bi vas partner ove praznične sezone obradovao, može naučiti kako da masira i iznenadi vas masažom ili da vas pak „obori sa nogu“ bliskim plesom i plesnim koracima koje je uvežbao. Naravno, to nisu jedini predlozi, a vaš partner bi svakako trebalo da zna šta je ono što će vama najviše prijati.

Darivanje poklona

I za kraj, ono što beleži svaku prazničnu sezonu i važnu životnu priliku – darivanje. Poklonima obeležavamo godišnjice i rođendane, pokloni su uspomena koja ostaje, a „pravi“ poklon koji je baš ono što želimo nikada se ne zaboravlja. Naš predlog je da vas partner ove godine obraduje mirisom Sì Passione, iza kojeg stoji Giorgio Armani. Ovaj jedinstveni miris u sebi nosi definiciju strasti koja ostaje na vašoj koži – što je samo jedan od razloga zašto je upravo on tako savršen poklon. Kada vam partner pokloni miris, on vam poklanja intimnost, jer svi znamo da će miris naše kože osetiti samo onaj ko nam je najbliskiji. 

U Sì Passione mirisu, koji ćete voleti, prepoznaju se karaketrističan trag nektara crne ribizle Jungle Essence u savršenoj kombinaciji sa iskričavom notom kruške, notom ružičaste paprati i cvetnim srcem sačinjenim od ružinih latica, puderste sunčanice i senzualnog jasmina. Kontrast ovom srcu pruža upečatljiva vanila, a uzemljuju ga karakterna kedrovina i drvenosto-jantarni Orcanox. Uživaćete u mirisu Sì Passione parfema na svojoj koži, a vaš partner garantovano neće ostati ravnodušan!

Na ovoj planeti živimo samo jednom – i zato živite i volite strastveno, uz svih 5 jezika ljubavi koje možete pružiti i dobiti zauzvrat.

Giorgio Armani Sì Passione miris dostupan je u Jasmin parfimeriji u ulici Knez Mihajlova 10, Sephora parfimerijama u TC Galerija, TC Ušće i TC Delta City, kao i na jasmin.rs.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

“Vratiti obavezu nošenja maske da nam ne zatvore stadione” – Sportklub

Read Next

Svoju rutinu vežbanja pretvorite u svojevrsni stil života uz ovu trendy fitness opremu – WANNABE MAGAZINE Svoju rutinu vežbanja pretvorite u svojevrsni stil života uz ovu trendy fitness opremu