• January 25, 2022

Ovo je korak koji je nedostajao tvojoj anti-age rutini, a čini da je koža još blistavija i jedrija

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Photo Digital Model Gaelle 520 RVB scaled Ovo je korak koji je nedostajao tvojoj anti age rutini, a čini da je koža još blistavija i jedrija

Iako se dame ne pitaju za godine, njihove godine često nađu način da se prikažu na koži lica i vrata. Istina je da ne možemo da pobegnemo od starenja, ali ono što možemo da učinimo je – da ga usporimo. To činimo redovnom, adekvatnom i proverenom anti-age negom koju primenjujemo u toku jutra i večeri, i od koje očekujemo vidljive rezultate.

Jutarnja anti-age nega jeste važan korak u borbi protiv starenja kože, ali i same smo svesne toga da nećemo izaći iz stana samo sa anti-age kremom ili serumom na licu. Nakon svakodnevnog rituala nege, na kožu ćemo naneti šminku, a zatim i kremu sa SPF-om, a onda ćemo lice, htele/ne htele, izložiti spoljašnjim zagađenjima.

Zato, svoju punu pažnju trebalo bi da posvetimo noćnoj anti-age nezi lica, a nanošenje anti-age noćne kreme korak je koji nikako ne bi trebalo da propustimo. U toku noći, naš celokupni organizam i koža se regenerišu i oporavljaju od oštećenja koja su se akumulirala u toku dana. Naša koža je tad umivena, čista, može slobodno da „diše“ i u toku sna poseduje mogućnost da upije i one intenzivnije, regenerišuće sastojke – koji će je do jutra učiniti jedrijom, odmornijom i poboljšati njen tonus. U nastavku vam otkrivamo zašto se naša koža menja sa starenjem, koji su to sastojci koje bi trebalo da sadrži vaša noćna anti-age krema, i u čemu leži tajna njihove delotvornosti. 

Kolagen – koja je njegova uloga u našoj koži i kako da boostujemo njegovu proizvodnju?

Kolagen, koji čini čak 80% proteina u našoj koži, zaslužan je za njenu jedrinu, tonus i mladolik izgled. Kada starimo, proizvodnja kolagena u našem organizmu se umanjuje za 75%, dok kolagen koji nam preostaje trpi oštećenje spoljašnjih zagađivača – što ga čini oslabljenim. Gubitak kolagena i njegovo oštećenje rezultuju gubitkom tonusa i blistavosti našeg lica, odnosno pojavom prvih finih linija i bora – ali, ne brinite, obnovu kolagena moguće je pospešiti.

To možemo učiniti upravo anti-age noćnom kremom, koja će svojim aktivnim sastojcima boostovati ciklus oporavka oštećenog kolagena. Za to su joj potrebni sastojci poput peptida, vitamina C i resveratrola, a mi vam otkrivamo koja je to njihova tačna uloga u boostovanju kolagena i vraćanju podmlađenog izgleda lica!

Šta za našu kožu čine peptidi i vitamin C?

Antiejdžing peptidi (kratki fragmenti proteina) pre svega utiču na učvršćivanje tonusa kože i umanjenje finih linija – a to čine tako što kompenzuju gubitak kolagena u koži i boostuju postojeći kolagen.

Vitamin C je moćni antioksidans, koji neutralizuje slobodne radikale u našem organizmu, a zahvaljujući njemu koža je vidljivo blistavija i svežijeg izgleda, a nejednakosti tena su korigovane i ten je vizuelno ujednačeniji.

Resveratrol je značajan u noćnoj anti-age nezi, zašto?

Resveratrol prirodnog porekla štiti kožu od oksidativnog stresa, pruža joj dodatnu blistavost i prosvetljuje je. Oksidativni stres je stanje organizma koje nastaje onda kada produkcija slobodnih radikala nadvlada sposobnost tela da ih antioksidansima neutralizuje, odnosno eliminiše. Uloga resveratrola veoma je značajna u anti-age nezi, upravo zbog toga što poseduje izuzetan antioksidativni potencijal.

A možete li zamisliti kako izgleda kada se svi ovi sastojci nađu u jednom proizvodu?

Mi možemo, jer smo upravo takav proizvod testirale i uverile se u njegovu deltovornost!

Svi pomenuti sastojci mogu se naći u VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćnoj kremi, koja uz njih u sebi sadrži i poznatu VICHY vulkansku vodu – koja „osnažuje“ prirodnu odbrambenu barijeru kože. VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćnu kremu odlikuju aktivni sastojci visokih performansi, a ova krema osmišljena je sa ciljem zaštite kože od štetnih spoljašnjih uticaja i oporavkom kože od svih onih oštećenja koja se akumuliraju u toku dana. Nakon njenog redovnog korišćenja, koža je 17% elastičnija i 16% čvršća*, a u 79% ten izgleda ujednačenije i u 85% slučajeva koža izgleda blistavije**.

*Instrumentalno ispitivanje na 40 žena
**Potrošačko ispitivanje na 75 žena nakon 4 nedelje

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Night 50ml RGB LD 000 3337875722520 Front min scaled Ovo je korak koji je nedostajao tvojoj anti age rutini, a čini da je koža još blistavija i jedrija

VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna nega za lice

KUPI ODMAH

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Night 50ml RGB LD 000 3337875722520 Open min scaled Ovo je korak koji je nedostajao tvojoj anti age rutini, a čini da je koža još blistavija i jedrija

VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna nega za lice

KUPI ODMAH

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Night 50ml RVB LD 000 3337875722520 BoxFront min Ovo je korak koji je nedostajao tvojoj anti age rutini, a čini da je koža još blistavija i jedrija

VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćna nega za lice

KUPI ODMAH

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Photo Digital Model Gaelle 219 RVB min scaled Ovo je korak koji je nedostajao tvojoj anti age rutini, a čini da je koža još blistavija i jedrija

Priča o VICHY brendu započinje još davne 1931. godine u pokrajini Overnja, u Francuskoj. Misija VICHY-ja je da ženama, bez obzira na njihovu starost ili tip kože, pruži svakodnevnu i efikasnu negu kroz svoj asortiman, koji konstantno obogaćuje novim proizvodima. Efikasnost VICHY proizvoda dokazuje i činjenica da je VICHY broj 1 anti-age brend u evropskim apotekama.

 

VICHY Liftactiv Collagen Specialist noćnu kremu, kao i druge proizvode iz VICHY Liftactiv Collagen Specialist linije možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama u Srbiji, a više informacija o VICHY proizvodima pronađite na vichy.rs, kao i na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kako da sa letnje pređete na zimsku negu kose

Read Next

Vremenska prognoza – 1. novembar