Ovo je 7 najpopularnijih ušnih pirsinga, a evo kako se zovu i koliko bole prilikom bušenja

Dok su ranih dvehiljaditih bili popularni pirsinzi na licu i pupku, sada su sitni pirsinzi na ušima postali megahit. Alkice – sa cirkonima ili bez njih, zlatne ili srebrne minđušice – sve izgleda prelepo i elegantno. Pirsinzi na ušima vašem izgledu daju onu neku nenametljivu i diskretnu eleganciju. Gledamo ih svakodnevno na Pinterestu i Instagramu, ne znamo ni kako se zovu, ali znamo da ih želimo. Jedino što nas sprečava da iste sekunde otrčimo u pirsing studio jeste to što ne znamo koliko će da boli i koliko dugo zarasta. Mi u redakciji već uveliko imamo izbušene uši na različitim mestima, ali svakodnevno pričamo o tome kako bismo još, razmenjujemo iskustva i savete za to gde su najbolje minđuše u gradu. Odlučili smo da to znanje podelimo s vama, pa smo vam pripremili 7 tipova ušnih pirsinga, njihova imena, stepen bola i zahtevnost u pogledu nege i zarastanja. 

Pre nego što pređemo na vrste pirsinga, moramo da kažemo nekoliko stvari vezanih za negu. Imajte u vidu da je zarastanje pirsinga nešto vrlo individualno i zavisi od više faktora. Prvi je definitivno nega! Svaki pirsing mora da se čisti minimum mesec dana nakon bušenja. Ono što svakako savetujemo je da preko pirsinga, dok je relativno svež (a svež je sve dok osećate blago zatezanje na tom mestu) ne nosite velike slušalice, kape, i da probate da ne spavate na toj strani. Takođe, zaboravite na pipanje pirsinga kad ste napolju i nemate mogućnost da detaljno operete ruke! Čačkanje pirsinga je faktor koji će najviše usporiti njegovo zarastanje – ovo vam pišemo iz iskustva. Ovo što mi ovde prenosimo su neka generalna pravila, ali nije retkost da nekome pirsing zarasta i po godinu-dve dana. Postoje ljudi kojima ranice jednostavno sporo zarastaju. Ali nemojte da vas to obeshrabri, jer kad vaša koža prihvati nakit, dobićete prelep detalj koji će vašem imidžu dati jedan specifičan pečat autentičnosti i individualnosti. Hajde sada da vidimo kako se sve te vrste pirsinga zovu, pa da možete da se zaputite u salon!

Tragus

Tragus je deo uha koji se nalazi tik uz ušni kanal i iznad ušne resice. Ovaj deo uha je deblji od hrskavice, a čvršći od ušne rese i zbog toga deluje kao da bi pirsing na njemu bio izuzetno bolan. Ali to uopšte nije tačno! Ovo je, pored ušne resice, najbezbolniji tip ušnog pirsinga i uz to onaj koji najbrže zarasta. Tragus je verovatno najpopularniji ušni pirsing baš zbog toga, a na njemu možete nositi sitne cirkone ili alkice – sve izgleda prelepo. 

Stepen bola: 5/10

Forward helix

Deo ušne hrskavice iznad tragusa ume da bude bolniji od onog zadnjeg dela hrskavice. Ipak je malo deblji i osetljiviji, posebno ako planirate da bušite 2 ili čak 3 rupice odjednom. Prva zaista nije bolna. Ali kad dođete do druge, koža je već malo osetljivija i možete očekivati maaalo intenzivniji bol koji, doduše, traje jako kratko. Što se tiče zarastanja, ovo je mesto koje je prilično lagano za održavanje i brzo zarasta. Iako ume da zaboli pri bušenju, vrlo brzo ćete zaboraviti da ga imate. Što se nakita tiče, na ovom mestu najlepše izgleda kombinacija 2 mala cirkona.

Stepen bola 7/10

Kožni tragus

Evo jedna priča iz iskustva. Iako ovaj pirsing deluje bolno, pošto prolazi kroz kožu, praktično ga uopšte ne osetite, pod uslovom da imate dobrog pirsing majstora. Međutim, kožni pirsinzi su i te kako komplikovani kad je zarastanje u pitanju i nije redak slučaj da vaše telo prosto odbaci pirsing. Zato je jako bitno da imate majstora koji zna šta radi, te je i cena ovog pirsinga viša od ostalih tipova ušnih pirsinga. Ovo mesto bi nakon bušenja trebalo čistiti vrlo detaljno, toplom vodom i fiziološkim rastvorom. Kada ste odgovorni i održavate higijenu – nemate frke. U suprotnom, ovo nije za vas. 

Stepen bola: 4/10

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Stvari koje naučite o ljubavi zahvaljujući bliskom prijateljstvu

Read Next

Vremenska prognoza – 5. decembar