Ovi filmovi su idealni za Noć veštica, ali vas neće uplašiti

Uveliko smo zagazili u oktobar, što znači da je krajnje vreme da počnemo da gledamo spooky filmove pred Noć veštica. Ipak, pored velikih fanova horor ostvarenja, postoje i oni koji ne žele da budu preplašeni, jer žele da iskuse samo “blagu dozu” ovog jedinstvenog praznika. Ako ste jedan od takvih, izdvojili smo listu filmova koji su idealni za Halloween atmosferu, ali bez propratnih zastrašivanja. Ova ostvarenja sadrže duhove, veštice i druga fantastična bića koja će zadovoljiti vašu želju za mračnim i natprirodnim. Pojedina važe za nostalgične klasike uz koje smo odrastali, ali koji nikad nisu dosadni za ponovno uživanje. Zato, smestite se u sofu ili fotelju, prinesite činiju kokica i omiljeno piće, nabacite ćebe – i zabava može da počne!

Frankenweenie

Iz genijalnog uma Tima Burtona, Frankenweenie je bizarni, dirljivi animirani film. Sličan sa Corpse Bride, poseduje jedinstveni Burtonov dizajn u kom likovi imaju mršava tela, a velike glave i krupne oči. Priča prati dečaka Victora Frankensteina koji uspeva da oživi svog voljenog uginulog psa Sparkyja. Ali, kad se sazna za njegovu sposobnost, ceo grad želi da povrati i svoje pokojne ljubimce, pa počinju da zloupotrebljavaju ovo umeće, stvarajući haos širom grada. Frankenweenie je kreiran u crno-beloj boji, aludirajući na Universal horor klasike o čudovištima iz prve polovine dvadesetog veka. Takođe, predstavlja i kreativni spin “Frankenštajna”, književnog horor klasika Mary Shelley. Slične je teme i sa romanom “Groblje kućnih ljubimaca” Stephena Kinga.

[embedded content]

[embedded content]

Halloweentown

Ovo nostalgično ostvarenje prati porodicu veštica koja prati baku (Debbie Reynolds) kući u Halloweentown. Po dolasku, porodica otkriva zloćudni entitet koji ne preti samo lokalnom stanovništvu, već i celom svetu. Sve je u ovom filmu naivno – od glume do vizuelnih efekata, ali to je ono što ga čini dopadljivim. Predstavlja zabavno iskustvo, puno šarma i emotivnih porodičnih trenutaka.

[embedded content]

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Simeone o “bežanju” od Klopa: Nije zdravo da se rukujemo – Sportklub

Read Next

Moderni japanski primeri enterijera koji bude osećaj spokoja