Ove stvari treba da otpustite da biste bili srećniji i zadovoljniji

Sreća je ono što se dešava kada ste tačno tamo gde jeste, zadovoljni onim čega ste se oslobodili, kao i onim što ste osvojili i dosegli. Događa se kada stvorite u svom umu i u svom životu prostor za nju – za tu sreću koju tražite. Da biste stvorili taj prostor, potrebno je, pre svega, da ga raščistite. A to znači da otpustite uverenja i promenite ponašanja, kao kad pravite veliko spremanje, pa nađete gomilu stvari koje bespotrebno zakrčuju prostor i slobodan protok energije. 

Otpustite uverenje da bi vam bilo bolje negde drugde

Kad u svom nezadovoljstvu maštate da odete i sve ostavite, to je mentalno bekstvo od situacije u kojoj se nalazite. Međutim, šta ako je to baš ono mesto gde treba da budete, jer samo tu možete rešiti svoje probleme i utemeljiti svoj život. Uistinu, kad biste pobegli, čak i na neko romantično i egzotično mesto, poneli biste svoja ograničenja sa sobom i opet biste napravili haos od svog života. Stvorite uverenje da ste tačno tu gde treba da budete, jer je to vaša učionica i vaše mesto moći. 

Udaljite se od negativnih i toksičnih osoba

Mnogi oko vas imaju tešku energiju koja vas iscrpljuje, uznemirava, zamara i navodi da se osećate loše. Ne govorimo samo o bliskim ljudima, o onima koje ne možete da izbegnete, jer sa njima živite ili radite nego i o onima koje možete da izbegnete, koji vas opterećuju lošom energijom sa ekrana, u prodavnici, u komšiluku. Takve možete da isključite, bukvalno i figurativno. Promenite frizerku ako je naporna, čak i ako ste zadovoljni frizurom. Zaobiđite prodavnicu u komšiluku, u kojoj je prodavačica uvek namrštena i deluje kao da mrzi i svoj posao i sve mušterije. Isključite televizor, ne gledajte i ne slušajte vesti. Zaštitite svoj unutrašnji prostor od loše energije i redovno ga punite dobrom – u prirodi, sa ljudima koji vam prijaju i sadržajima koji su vam inspirativni i koje volite. 

Otpustite želju da se sa svima razumete 

Razumevanje i bliskost rezervisani su za uzan krug vaših najbližih. Teško je postaviti tu granicu i ostati na distanci sa svima ostalima ako ste osetljivi, empatični, brižni i velikodušni. Ali je neophodno. Zato što ne možete sa svima postići razumevanje i sklad. Odnosno, verovatnije je da vi možete razumeti i prihvatati sve oko sebe, ali da neće svi uzvratiti na isti način, a mnogi će pokušati (i mnogi će uspeti) da iskoriste vašu velikodušnost, na razne načine. Možda samo da se nahrane vašom brigom, da dobiju pažnju koja im nedostaje, da vam oduzmu energiju i vreme, a verovatno će vam zagorčavati život na još mnogo drugih, praktičnih i materijalnih načina. Ne shvatajte lično kad se nekome ne dopadate i kad je pakostan prema vama i ima loše namere, ne bavite se preobraćanjem zabludelih duša, nego vodite računa da sačuvate svoje granice od takvih upada i svoju ljubav i pažnju delite sa najbližima, sa onima koji uzvraćaju, jer vas vole i cene. 

Otpustite strah od samoće i odbijanja 

To što vas neko odbija na nekom planu, poslovnom ili emotivnom, ne znači da odbija vas. On odbija to što misli da vi nudite, to ne rezonira sa onim što očekuje i traži. I to je sasvim u redu, jer nema ništa sa vama. Naučite da volite samoću, jer vas ona vraća sebi, iako taj povratak izaziva otpor i zastrašuje vas. U samoći se rađa magija samovrednovanja i samoljubavi, a kad ona proradi, vaše granice će biti jasne i zdrave i tačno ćete znati da drugi projektuju sebe kada prosuđuju bilo šta o vama i neće vas uznemiravati odbijanje, niti će vam laskati potvrda i prihvatanje. Prosto ćete privlačiti osobe sa kojima ste na istoj frekvenciji. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Beauty i modne tajne kojima nas je naučila Victoria Beckham – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Varljivo vreme i prvog dana juna – kiša, grmljavina i pad temperature