Otkrijte svoju jutarnju rutinu u odnosu na to da li ste melanholik, kolerik, sangvinik ili flegmatik – WANNABE MAGAZINE

Sigurno ste na časovima psihologije u srednjoj školi pominjali 4 vrste temperamenta. Hipokrat je napravio prvu klasifikaciju ličnosti upravo na osnovu ljudskog temperamenta. On je smatrao da naš temperament zavisi od telesnih tečnosti koje u nama preovlađuju. Vodeći se tom teorijom, on je podelio ljude na sangvinike, u kojima je tečnost koja dominira krv, zatim na melanholike kojima je limfa preovlađujući element, kolerike kod kojih preovlađuje žuta žuč i flegmatike kojima je na prvom mestu crna žuč. U ovom tekstu vam donosimo koje bi jutarnje rutine trebalo da praktikujete u odnosu na to kojoj grupi pripadate. Ukoliko se ne sećate kom tipu ličnosti vi pripadate, pre nego što pročitate ovaj tekst, uradite kratak tekst koji možete da pronađete na internetu.

Sangvinik

Osobe koje test okarakteriše kao sangvinike uglavnom opisuju kao opuštene. One su prijatne i lako je ostvariti komunikaciju sa njima. Baš zato su omiljene u društvu. Vrlo su realistične i racionalne, nemaju nikakav problem da prihvate dobronamernu kritiku. Da bi započeli dan kako treba, trebalo bi da širom otvore prozore da im uđe svež vazduh i dnevna svetlost. Oni su po prirodi optimistični i sunce je njihov najveći saveznik. Posle toga sve može. Kada upiju prve sunčeve zrake i poslušaju cvrkut ptica, peru zube i obavljaju svoju jutarnju bjuti rutinu. Potom je vreme za kafu – ako imaju dvorište onda definitivno u dvorištu. Kada srede svoje misli uz prvu jutarnju kafu, vreme je za tuširanje i oblačenje odeće u kojoj će se osećati samouvereno. Njihov sjaj možda dolazi iznutra, ali bitno im je i da ostavljaju dobar prvi utisak.

Melanholik

Melanholici su potpuno suprotni sangvinicima. Oni su vrlo introvertni, tihi i često se bore sa anksioznošću. To su uglavnom umetničke duše koje svet doživljavaju kroz poeziju i umetnost (znači vrlo tragično). Oni su stalno zabrinuti, što ih čini večitim pesimistima. Iako imaju spore reakcije, emocije su im mnogo intezivnije nego kod sangvinika. Za njih su kobni iritirajući alarmi, pa bi trebalo da pronađu neku opuštajuću muziku da ih probudi. Pre nego što izađu u svet pun ljudi u kojem se ne osećaju baš prijatno, jutro bi trebalo da započnu u svetu knjiga, makar na 10 minuta. Preporučljivo je da jutarnju rutinu završe meditacijom, da bi se otresli svih negativnih misli koje imaju i da mirno započnu dan.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Novi film o životu Marilyn Monroe gledaćemo ove godine na Netflixu – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Blogerka Sophie Floyd je naša nova omiljena beauty inspiracija! – WANNABE MAGAZINE