• February 27, 2024

Osuđenik se obesio u zatvoru: To je već 18. samoubistvo među zatvorenicima ove godine!

Zatvorenici

Foto: Milena Đorđević

Osuđenik u italijanskom zatvoru Terni izvršio je samoubistvo obesivši se u svojoj ćeliji, saopštio je danas sindikat zatvorske policije Sape, prenela je Ansa, navodeći da je ovo 18. samoubistavo među zatvorenicima u italijanskim zatvorima od početka ove godine.

“Uplašeni smo i tužni: zatvorenik koji sebi oduzima život u zatvoru je poraz za državu i za sve nas koji radimo na prvoj liniji fronta”, rekao je generalni sekretar Sapea Donato Kapese.

Samoubica iz Ternija služio je kaznu zbog pokušaja pljačke i nedavno je ponovo primljen u zatvor zbog navodnog nasilja u porodici nakon perioda provedenog u kućnom pritvoru.

Prošle nedelje italijanska premijerka Đorđa Meloni rekla je da je potrebno više zatvorskih mesta da bi se ublažila hronična prenatrpanost italijanskih zatvora koja je doprinela nedavnom talasu samoubistava i da dekriminalizacija lakših zločina za koju se zalaže opoziciona Demokratska partija levog centra (PD) nije odgovor.

Zatvorski sindikati su se žalili na hronični nedostatak osoblja, kao i na prenatrpanost i loše uslove u kaznenim ustanovama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Od gvožđa skovao na hiljade tiganja: Andreas je umetnik iz starog mlina

Read Next

Šta je nosio Usher na Super Bowlu: Svi kostimi koje smo videli na sceni