Oslobodite svoj um – odbacite ono što ne možete da kontrolišete – WANNABE MAGAZINE

Koji je vaš najveći strah u životu? Ili, koji je vaš noćni horor, vaš najstrašniji san, onaj koji se povremeno ponavlja? Razmislite i otkrićete da je to verovatno nešto što se tiče gubljenja kontrole. To je duboko ukorenjen strah, koji delite sa ostatkom ljudske vrste, koja u svom kolektivnom svesnom i nesvesnom nosi apokaliptična iskustva. Ljudi ulažu ogromnu količinu energije i vremena pokušavajući da kontrolišu svaki aspekt svog života, da upravljaju svojim razvojem i svojim buđenjem. 

Ali vi ne možete izgubiti kontrolu nad nečim što uopšte ne podleže vašoj kontroli, čime uopšte i ne možete da upravljate. Ne možete upravljati postupcima, stavovima, osećanjima i proživljavanjima drugih ljudi, na primer, kao što ne možete kontrolisati smenu dana i noći. Svet oko vas ima svoju dinamiku i neprekidno se menja. Vi ne možete kontrolisati okolnosti pod kojima se to dešava, ne možete zaustaviti promene, ne možete usmeriti da se one odvijaju onako kako bi vama odgovaralo. Jedino možete kontrolisati svoje reagovanje na njih, svoje stavove – možete menjati mesto u sebi, sa koga posmatrate i pristupate svetu oko sebe. 

Ne možete kontrolisati kako će se drugi ophoditi prema vama, ali možete postaviti granice i odlučiti koja ponašanja nećete tolerisati. Možete rešiti da uložite u neki odnos, ali ne možete uticati na to da i druga osoba uloži koliko i vi, morate rizikovati. Možete odlučiti kada i kako da postavite i primenite svoje granice, ali ne možete da utičete na to da ih drugi zaista poštuju. Ne možete kontrolisati da li će se neko zaljubiti u vas, ali možete svoju ljubav usmeriti na sebe, možete odabrati da se zaljubite u sebe. 

Ne možete upravljati svojim osećanjima tako da vam srce ne prepukne u nekom dubokom odnosu, ali možete odlučiti da se udaljite od nezdrave veze i možete pronaći svoje isceljenje.

Ne možete kontrolisati ono što se već dogodilo, ali možete odlučiti šta ćete činiti dalje i možete ne ponoviti greške iz prošlosti. Ne možete kontrolisati sputavajuće okolnosti, ali možete se usredsrediti na ponašanje i razvijanje navika i aktivnosti koje vas vode bliže vašim ciljevima i snovima. 

Ne možete promeniti broj sati u danu, ali možete odlučiti kako da upravljate svojim vremenom i kako te sate da iskoristite na optimalan način, da date sebi dovoljno odmora i da budete dovoljno produktivni. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Pokaži raskoš svoje kose novu KÉRASTASE liniju za sve tipove talasastih i kovrdžavih kosa – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 13. maj