• December 11, 2023

Oprez zbog snega i kiše koja se ledi pri tlu

Na području Jugozapadne i Centralne Srbije očekuje se sneg uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara, a lokalno i više, saopšteno je iz RHMZ-a.

U Beogradu u nedelju uveče i u toku noći očekuje se sneg i manje povećanje visine snežnog pokrivača. Prvog dana radne nedelje u glavnom gradu pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od -1  do 1 stepen.

Pretežno oblačno i hladno, u većem delu mestimično sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača u jugozapadnim i centralnim krajevima od 10 do 30 cm, a u ostalom delu zemlje manje.

U Timočkoj Krajini i Banatu i sa kišom koja će se ponegde lediti na tlu, a samo će se na krajnjem severu zadržati suvo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 2, a najviša dnevna od 0° do 5°.

U utorak slabljenje i postepen prestanak padavina, a u Vojvodini posle podne razvedravanje. Zatim u u jutarnjim satima mestimično slab do umeren, u sredu i četvrtak ponegde i jak, mraz i magla.

Tokom dana u sredu na severu pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Od četvrtka pretežno sunčano sa temperaturom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Obradujte sebe i svoje najmilije savršenim poklonima uz Visa premium kartice – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 10. januar