Opelka brani Cicipasa: Niste stali na teren u životu – Sportklub

Američki teniser Rejli Opelka stao je u odbranu Stefanosa Cicipasa, koji je na meti kritika posle osmominutne pauze za toalet u pobedi nad Endijem Marijem u pet setova u prvom kolu US opena.

Povezane vesti:

„Mislim da je smešna cela ta tema, ali jasno mi je zašto je medijski propraćena – tenis je ‘buđav’, a teniski novinari su užasni. Stefanos Cicipas… Vruće je i vlažno, a novinari nikada nisu stali na teniski teren u životu, nikada nisu bili u tom okruženju – ne bi izdržali pola sata kada je takva vlaga, takva vrućina. Naš sport je fizički zahtevan. Moje patike se cede, cele su u znoju“, rekao je Opelka i dodao:

„Presvući se ili ići u toalet… Znate, mnogo pijemno vode, hidriramo se i moramo do toaleta. Takođe, da bih promenio čarape, patike, uloške za patike, majicu, sve, potrebno mi je pet-šest minuta. Uz vreme da dođem do terena…“

Potom je Opelka dodao da ne poznaje Cicipasa, ali da sumnja da je u pitanju „koučing“.

„Evo ja danas, nisam smeo sa sobom da ponesem ni torbu da se presvučem. Rekao sam im: ‘Pođite sa mnom, budite tu ako želite’. Idem da se presvučem jer je vruće i vlažno. Ako ljudi to ne razumeju, jasno je da nikada nisu proveli dan kao profesionalni sportista niti su se približili tome“, zaključuje američki teniser.

Opelka je u prvom kolu US opena pobedio Korejca Kvona u tri seta, a u drugom ga čeka Lorenco Muzeti.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

AUTOMOBIL SLETEO SA PUTA U SREMČICI, IMA POVREĐENIH – Beograduživo.rs

Read Next

“Ruuune”, a ne zvižduci; Novak zbunjen: Mislio sam da mi zvižde! – Sportklub