Ono što nekome smeta kod tebe, neko drugi će voleti – WANNABE MAGAZINE

Ljubavna iskustva često donose najviše lekcija – i najmanje ljubavi. Ogledaš se u raznim ogledalima i ne znaš šta vidiš. Ponekad, ono najbolje u tebi stvara tako iskrivljenu sliku da izgleda kao najgore. Ono zbog čega smatraš da neko treba da te voli, postane ono zbog čega on više ne može da te podnese, što ga gura i odvaja od tebe. Čiji je to lik? Ko je tu ogledalo? Koja je to lekcija?

Upoznaš nekog i pitaš se da li ćeš ga oterati zato što si ono što jesi, jer ti je onaj pre njega na sve načine pokazao da si suviše jednog, a nedovoljno nečeg drugog, pa si posumnjala da nešto ozbiljno nije u redu sa tobom. Možda ne znaš kako da budeš žena? Možda da pokušaš da budeš žena koju zamišlja neki muškarac? Kao da on zna kakva žena treba da bude. Kao da postoji neka žena koja je primer svim ostalim ženama (možda njegova majka). I zbog te neke zamišljene žene koju niko ne poznaje, pitaš se da li si vredna ljubavi, pažnje, truda? Neko te je naterao da budeš vrlo oprezna i da dobro razmisliš pre nego što se ponovo otvoriš i pokažeš svoju ranjivost, spontanost, svoje radosti i tuge.

A kako da ih uopšte sakriješ? I zašto?

Poslednji put kad to nisi mogla (da sakriješ bolji deo sebe), izgubila si, bila si ranjena, razočarana, izdana, prevarena. Možda je bolje da ovaj put ne rizikuješ, da pokušaš na drugi način. Ali, kakav je to drugi način, kako uopšte da budeš neko ko nisi? Naljutiš se, pa opet rizikuješ. Neka bude šta bude, ali ti si takva kakva si, ne uvijaš u oblande svoje reči i svoje postupke, ne kriješ svoje mane, ne umanjuješ svoje vrednosti. Govoriš ono što misliš i osećaš, boriš se za ono u šta veruješ, dok istovremeno strahuješ da ćeš opet izgubiti. Sada deluje kao da ova nova osoba voli to što jesi, da ceni tvoju autentičnost i otvorenost. Kao da se ne plaši tvoje istine. Možda možeš da se opustiš. Možda si sumnjičava i uplašena samo zato što si pokušavala da ostvariš pravu stvar sa pogrešnim osobama.

Da, moguće je. Upoznaš nekog pored koga je bezbedno biti svoj, kome se sviđa ono što je nekog zastrašivalo, ko ceni ono što je nekome bilo neprijatno, jer nije bilo ono što je očekivao od žene, jer se nije uklapalo u njegove fantazije i zamisli. Nekog ko poštuje ono što je neko drugi uzimao zdravo za gotovo, ko pokazuje zahvalnost, ko uzvraća. Upoznaš nekog ko te podseti da ne postoje samo obrasci, nego i prave i pogrešne osobe. Nekog ko ti pokaže da nisi ništa pogrešila, samo si se zaljubila u pogrešnu osobu, pustila si u svoj život nekoga iz pogrešnih razloga.

Upoznaš nekog ko ti kaže sve što želiš da čuješ, ali ovog puta, to nije laž. Ovog puta, imaš pored sebe nekog ko misli to što govori (kao i ti), ko je iskren (kao i ti), kome je stalo (kao i tebi). Ova osoba želi da bude deo tvog sveta. Tu je kad ti je potrebna, za male i velike stvari. I to je čudan osećaj, prosto ne možeš da poveruješ da smeš da budeš prirodna i da se ne pitaš kako treba da se postaviš, da se ponašaš, da taktiziraš. Pomišljaš da je to suviše dobro da bi bilo stvarno i da neće potrajati, ali odmah zatim pomišljaš da samo treba da doživljavaš to što jeste, u sadašnjem trenutku.

Upoznaš nekog ko ti pokaže da su te sve one lekcije ljubavi u kojima nije bilo ljubavi, dovele tu gde jesi. Sve greške koje si napravila približile su te onome što je stvarno, što je pravo, što zaslužuješ. Tu si gde treba da budeš, a dotle si stigla težim putem. Upoznaš nekog ko te podseti da te je lako voleti i razumeti i prihvatiti i da u ljubavi može biti više ljubavi, nego lekcija i težih puteva.

Naslovna fotografija: instagram.com/comely.way

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Nema dileme oko plej-ofa: Budućnost na FMP, COL na Igose – Sportklub

Read Next

Ovog vikenda astrološka dešavanja će uticati na veze i seksualne odnose, a evo i kako – WANNABE MAGAZINE