Ono što je zaista dobro za vas – prepoznaćete po miru koji vam donosi

Ono što vam pripada, što je deo vašeg bića, što vas oslobađa i dozvoljava da budete ono što jeste, ono što je dobro i ispravno za vas, oseća se kao dolazak kući. Kao dugi izdah nakon dugog zadržavanja daha, kao olakšanje, kao osećaj da ste najzad na mestu na kome treba da budete, a koje nikada niste upoznali i ne znate jasno da kažete šta je i gde se nalazi. To je osećanje unutrašnjeg mira, koje imate svaki put kad se još malo više približite sebi – otuda osećaj da ste „kod kuće“. Kada ste u miru sa onim što vam se dešava, tada ste svoji, kod sebe, u kućištu svog bića. 

Tako češto što će nam pomoći da zaboravimo sebe i svoje nezadovoljavajuće i polovično postojanje, tražimo to u ljubavi, stvaralaštvu, porocima, rađanju – jer hoćemo da se izdignemo iznad sivila postojanja i ostanemo tamo. Ali, te stvari nas samo privremeno ushićuju, daju nam energiju, ili zaborav, a onda se vraćamo i često čeznemo za stvarima koje će nas uzneti, zaneti i odvesti daleko od onoga što jesmo, što živimo i što nas sputava i ograničava.


Međutim, one stvari koje su dobre za nas, one dolaze da ostanu i donose osećaj smirenosti – ne obaraju nas sa nogu, nego nas uzemljuju. Usidruju nas u sadašnjosti i donose nam osećaj da je život dobar i smislen, čudesan i vredan življanja i da je ovaj ludi svet najbolje mesto da to iskusimo. 

Sve što je dobro za vas, čini da se osećate prijatno i lagodno. Sve što je za vas zaista ispravno, izgleda jednostavno, jasno, očigledno, komotno. Lako je prihvatiti nešto novo što ulazi u vaš život, kada vam dolazi kroz to osećanje – da ste sasvim u redu sa tim, da ste radosni i zadovoljni. I to se dešava spontano – samo se desi. Samo se pojavi, niotkuda, kada to ne očekujete, kao očigledna činjenica vašeg života, koja je neko vreme (celog života) izostajala. Dolazi kao iznenađenje i donosi sigurnost da ste na dobrom putu, da niste ludi što ste verovali da takve stvari postoje, dobre i lagodne, koje otvaraju u vama sve prozore i puštaju promaju, koja donosi svež vazduh uvida i zahvalnosti. Ono dobro dolazi kod vas, jer vas je izabralo, onda kad ste u svom srcu bili spremni da budete izabrani. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

SK studio: Italija prvi finalista EURO – Sportklub

Read Next

Ovo su torbe koje su inspirisane najvećim modnim ikonama