Oni nisu osvojili samo medalje, već i naša srca – ovo su ovogodišnji najpoželjniji olimpijci

Ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju su trenutno u toku, a ceo svet pomno prati takmičenja mnogih sportista koji su došli da predstave svoje zemlje, u nadi da će sa sobom kući odneti olimpijsko zlato. Pored srećnih vesti o osvojenim medaljama, moramo biti iskreni i priznati da Olimpijske igre ne pratimo samo zbog uspeha naše reprezentacije, već i zbog kako domaćih tako i stranih sportista koji nam svojim izgledom (okej, i posvećenošću sportu) zaustavljaju dah. Da se ne lažemo, nije da nas uvek naročito interesuju skokovi u vodu, atletika, muška gimnastika ili pak plivanje – ali sportisti bez majice uvek su poželjan prizor. U nastavku teksta vam predstavljamo šest svetskih sportista koji su osvojili naša srca tokom ovogodišnjih Olimpijskih igara, i zbog kojih nam je žao što se one dešavaju samo na svake četiri godine!

Thomas Tom Daley

Tom Daley je britanski skakač u vodu, koji je prvi put nastupio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je imao samo četrnaest godina. Nakon toga, on je u potpunosti “zapalio internet” svojim izgledom, duhovitošću i neobičnim hobijima kao što je pletenje – a njegov Instagram, Twitter i YouTube nalog broji preko 5 miliona pratilaca. Njegova specijalnost su skokovi sa 10 metara, a ove godine on je u svojoj disciplini odneo prvo olimpijsko zlato. Uz njega, on je već osvojio dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama, kao i tri zlatne na Svetskom atletskom šampionatu. Daley je i poznat borac za LGBTQ+ prava, a njegova harizma je zaista očaravajuća. Uostalom, kako ne zavoleti nekoga ko u pauzama od takmičenja na Olimpijskim igrama vreme troši na štrikanje džempera za male pse?

Caeleb Dressel

Američki plivač i kapiten američkog plivačkog tima, Caeleb Dressel, prozvan je ljudskim Akvamenom, usled svoje visine, građe i neverovatnih plivačkih sposobnosti. Caeleb ima samo dvadesetčetiri godine, a već se smatra novim Phelpsom i jednim od najpoželjnijih plivača na planeti. Dressel je postavio već tri svetska rekorda na Internacionalnoj plivačkoj ligi u novembru, u okviru kojih je nadmašio i sopstveni, već postavljeni rekord u freestyle plivanju na 50 metara. 2016. godine on je već osvojio dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riu, a on i ove godine nastavlja da niže zlatne uspehe. Ipak, on skromno kaže kako mu nisu važne medalje, već stalni napredak.

Bobby Finke

Još jedan plivač američke reprezentacije, Bobby Finke, na ovogodišnjim Olimpijskim igrama odneo je zlato u dve kategorije – u freestyle plivanju na 800 i na 1500 metara. Ovaj dvadesetjednogodišnjak tek je na početku svoje sportske karijere, a već drži američki, NCAA, SEC i rekord države Floride u disciplini plivanja na 1650 metara. On je pravi torpedo u vodi, a kako sam kaže to je sve zahvaljujući njegovim starijim sestrama, koje su kroz njegovo odrastanje uvek bile veoma kompetitivne.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Srpske košarkašice u polufinalu Olimpijskih igara! – Sportklub

Read Next

Modni koncept NINAMILÁN predstavlja nam svoju prvu liniju obuće – WANNABE MAGAZINE