Omekšajte grubu i tamnu kožu na laktovima i kolenima uz pomoć prirode

Nesavršenosti na našoj koži često utiču na nas i sliku koju imamo o sebi. Nekada je to samo plod naše mašte, nekada sebe vidimo kao u onom cirkuskom ogledalu koje izvrće stvarnost, a ponekad naša koža zaista reaguje na (ne)uslove koji nas okružuju. Znate onu jednu drugaricu koja na putovanjima uvek ima vlažne maramice, žvake i lek protiv mučnine? E, takva je upravo i priroda. Za sve što nas muči, iritira, svrbi i žulja – ona ima lek.

Koža na laktovima i kolenima je upravo zbog svoje “nezgodne” lokacije, često na udaru. Pogotovo tokom zime, ona postane tamna, suva i hrapava. Možda se izdaleka ova nesavršenost ne vidi, ali mi ne samo da je vidimo, već je i osećamo. Da bi ponovo bila glatka i zdrava, ona mora da bude hidrirana. Upravo tu nastupa priroda. Ona nam nudi čak četiri načina da iskoristimo njene plodove i da otvorimo sezonu mini-suknji i kratkih rukava. Pročitajte u nastavku teksta koji su prirodni načini da posle hladnijeg vremena oporavimo kožu na laktovima i kolenima.

julia rekamie IZf FBUHbjk unsplash scaled e1621607376690 Omekšajte grubu i tamnu kožu na laktovima i kolenima uz pomoć prirode

julia rekamie IZf FBUHbjk unsplash scaled e1621607376690 Omekšajte grubu i tamnu kožu na laktovima i kolenima uz pomoć prirode

Sok od limuna

Postoji mnogo faktora zašto nam je koža suvlja i tamnija u tim regijama. Može biti od jakih sapuna, gelova za tuširanje prepunih hemikalija, vrućih kupki.. Jedan od lekova za to je upravo limun. Postoji dva načina da ga nanesemo na našu kožu. Možemo ga iseći na polovinu, i direktno utrljati na kolena i laktove. Trljajte ga nekih 10 minuta, pa isperite laktove hladnom vodom. Druga opcija je da iscedite sok u posudicu, pa potopiti tupfere u nju. Tupfere posle nanesite direktno na kožu, i držite ih neko vreme da ona upije sok i tako se hidrira.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je odličan prirodni piling, što znači da je ekspert u uklanjanju mrtvih ćelija koje nam se talože na koži. Napravite smesu od sode bikarbone i vode (nemojte da bude previše tečna) i namažite kolena i laktove. Ostavite nekih 5 minuta da odstoji, a možete i regiju koju ste namazali uviti u streč foliju da biste bili sigurni da će da “odradi svoje”. Kada prođe nekoliko minuta, nežno masirajte kolena i laktove da biste se otarasili mrtvih ćelija koje čine vašu kožu suvom. Posle 10 minuta masaže, isperite sodu bikarbonu i odmah namažite hidratantnu kremu i već posle nekoliko puta osetićete razliku pod prstima.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ako vam se dopala serija “El Inocente”, ovo su ostvarenja na Netflixu koja su savršena za vas

Read Next

Postavite sebi ovih 5 pitanja, ukoliko se u nekom odnosu osećate loše