Omaž šampionima Evrope: Partizan promovisao novi dres sa detaljima iz trofejne 1992.

Crno-beli odlučili da u čast 30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope na novi dres dodaju neke stare simbole

Košarkaši Partizana predvođeni novim trenerom Željkom Obradovićem, igraće u novoj sezoni u novim dresovima koji će na sebi imati simbole koji podsećaju na šampionsku 1991./92 godinu.

Podsetimo, te godine crno-beli su sa Željkom Obradovićem 16. aprila postali prvaci Evrope u Istanbulu, a uz to su osvojili Kup i prvenstvo Jugoslavije.

Ove godine povratak trofejnog trenera Željka Obradovića, označava novi zaokret i novi krug crno-belih, pa je ideja bila da se asocira na tu sezonu

To bi trebalo da bude omaž Željku i generaciji koja je bila prvak Evrope 1992. godine a upravo je ovo sezona 2021/22 u kojoj se proslavlja 30 godina najvećeg uspeha kluba.

Međutim, iako se pričalo da će biti retro dresovi, to se nije desilo, ali su postavljeni određeni simboli koji podsećaju na tu 1991/92. sezonu. Kao što je grb Partizana koji je bio tada jedini put u skroz crnoj varijanti.

To je bila teška godina zbog sankcija pa je tadašnji direktor kluba Dragan Todorić nabavio dresove u Solunu ali nije bilo moguće odstampati grb u koloru pa je bio skroz crne boje.

Video: Stari simboli na novom dresu: Kako će izgledati dres FK Partizana u novoj sezoni?

-Na novim dresovima takav isti grb iz 1992. će biti na beloj varijanti dok će na crnoj varijanti dresa biti zlatni grb Partizana. Takođe, na dnu dresa će biti slika trofeja iz Istanbula – naveo je portparol kluba Ivan Ivković na promociji.

Pogledajte kako je to izgledalo 1991/1992. sezone.

Video: Željko Obradović na promociji: Ono zbog čega dolazim u Partizan dolazi meni iznutra

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

UEFA pokrenula postupak protiv Partizana zbog navodnog rasizma na meču sa Santa Klarom

Read Next

PROMENA NA JOŠ JEDNOJ TRAMVAJSKOJ LINIJI ZBOG RADOVA NA BULEVARU – Beograduživo.rs