• February 27, 2024

Oko 4.000 policajaca na dužnosti za novogodišnju noć u Berlinu

Hamburg, škola, Nemačka, nemačka policija, nemački specijalci

Foto: Tanjug/AP

Berlinska policija planira veliko angažovanje za novogodišnju noć, nakon nereda prošle Nove godine na ulicama nemačke prestonice i nedavnih demonstrancija protiv Izraela.

“Ovo je najveća policijska operacija u novogodišnjoj noći u poslednjih nekoliko decenija”, rekla je šefica berlinske policije Barbara Slovik, prenosi nemački Bild.

Kako je navela, u novogodišnjoj noći biće raspoređeno između 2.000 i 2.500 berlinskih policajaca.

“Istovremeno, broj patrolnih vozila biće povećan sa 150, koliko je uobičajeno noću, na 220. To je još 1.000 policajaca u patrolnim vozilima i u (policijskim) stanicama”, navela je ona.

Slovik je rekla da će, pored toga, biti raspoređeno 500 saveznih policajaca na železničkim stanicama. Ukazala je da se sukobi na Bliskom istoku emotivno shvataju i da postoji velika potreba za zaštitom izraelskog naroda i institucija.

“Pretpostavljamo da će se ove emocije proživeti i na ulici”, navela je ona. Prošle godine u pojedinim četvrtima u Berlinu i drugim većim nemačkim gradovima, pored uobičajenog vatrometa na ulicama, bačeno je mnogo petardi, a zabeleženi su i napadi na policajce, vatrogasce i bolničare.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Божић по грегоријанском календару

Read Next

PRATITE UŽIVO OSMI PROTEST U BEOGRADU – GRAĐANIMA SE PRIDRUŽILI STUDENTI KOJI PROTESTUJU CEO DAN (VIDEO) – Beograduživo.rs