• December 3, 2023

OI (Q): Zinedin Bećaj i Teodora Mitrović nisu uspeli – Sportklub

Crnogorski tekvondo reprezentativci, Zinedin Bećaj i Teodora Mitrović, nisu uspeli da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Bećaj i Mitrović nastup na kvalifikacionom turniru u Sofiji završili su u drugom kolu.

Bećaj je na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma pobedio petog nosioca, Holanđanina Fahda Zaouija sa 26:20. U drugom kolu poražen je od bronzanog sa Svetskog prvenstva 2017. godine, Vladimira Dalaklijeva sa 14:9. Bećaj je nakon prve runde imao prednost od 3:2.

Njegov trener, Nikola Gegaj rekao je da ostaje žal što Bećaj nije dobio drugu borbu, jer bi ga sledeća pobeda vodila u Tokio.

“Radili smo naporno i pripremali se, imali smo šansu da idemo dalje. Verujem u oba naša takmičara da mogu napraviti evropski i svetski rezultat uz veću podršku Uprave za sport, Crnogorskog olimpijskog komiteta i lokalne samouprave kroz odlaske na G1 i G2 turnire, na kojima se sakupljaju bodovi za olimpijski ciklus”, rekao je Gegaj agenciji MINA.

Teodora Mitrović je u prvom kolu kategorije do 57 kilograma bila bolja od Gruzijke Like Toronjadze sa 10:8, dok je u drugom izgubila od Belgijanke Rahele Asemani, koja je postavljena za drugog nosioca sa 24:10. Prva runda završena je 0:0.

Trener crnogorske takmičarke, Balša Radunović kazao je da se kod Teodore Mitrović osetilo duže odsustvo sa takmičenja.

“Ukoliko uzmemo u obzir mere koje su bile kod nas na snazi zbog koronavirusa, našu malu bazu takmičara i nemogućnost slanja naših najboljih sportista na kampove po inostranstvu, mogu biti zadovoljan. Kod Teodore se osetila veća pauza sa takmičenja, koju je u trećoj rundi druge borbe iskusna Belgijanka uspela da iskoristi i tek pri kraju meča rezultatski se odvoji”, rekao je Radunović.

Kvalifikacioni turnir u Sofiji okupio je 120 takmičara iz 40 država. Plasman u Tokio izboriće po osam takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, odnosno finalisti turnira po kategorijama.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Srpsko-hrvatski tandem osigurao bod Osasuni (VIDEO) – Sportklub

Read Next

Posle dva poraza Njujork Red buls vezao dve pobede – Sportklub