Ogoljenost – ključ za dugu i kvalitetnu vezu

Duga i kvalitetna veza – šta vam je prva asocijacija? Na koji način se gradi jedna takva veza i da li je ona moguća? Sigurno u svom okruženju imate par za koji kažete da su rođeni jedno za drugo. Deluje kao da sve ide svojim tokom, odlično se slažu, međusobno podržavaju, imaju normalan, iskren i kvalitetan odnos. Da li ste nekada poželeli da ih pitate za nekoliko saveta jer želite da imate sličnu vezu? 

Voleli biste da ste savršeno ozbiljni i neozbiljni u svemu što radite; da uživate u vremenu koje zajedno provodite i, ono još važnije, da ga provodite učeći nove stvari. Ne morate nužno da se bavite istim poslom kao partner da biste o tome pričali, a ono što svakoj vezi nedostaje jesu upravo razgovori. Upoznavanje – ali ono istinsko upoznavanje koje se u pozorištu drugačije naziva – ogoljenost. Zašto povezujemo pozorište sa vezom i ogoljenošću?

Ljudi često pozorište karakterišu kao nešto lažno, mesto koje publika posećuje zbog uživanja i opuštanja. Drugi deo publike već ima svest da u pozorište dolazi kako bi se suočio sa realnošću i tuđim idejama. Gledaoci često ratove koje gledaju na sceni doživljavaju kao svoje, ali i razne druge situacije poistovećuju sa svojim životom. Svesni su da u glumi nema glume i spremni su da se u toku predstave osete upravo ogoljeno.

Ogoljenost u pozorištu karakterišemo kao istinitost, a to je ono što je svakoj vezi potrebno. Potpuna istinitost! Ako imate želju da sa svojim partnerom ostaverite takav odnos, postoji nekoliko stvari koje će sigurno moći da vas navedu na pravi put.

Poverenje – ljubomora – prigovaranje

Međusobno poverenje je, takođe, važno u vezi, gradi se vremenom i tako se zasniva na istini. Poverenje podrazumeva da partneru možete da kažete sve, kao i on vama. Ako odlučite da podignete vaš odnos na višu lestivicu i da osetite upravo ogoljenost o kojoj pričamo, najvažnija stvar je da izbegnete ljubomoru i prigovaranje. Ako partner sa vama podeli određene stvari koje ga tište iz prethodnih odnosa, pristupite tome zrelo i ne dozvolite sebi da mu o tome prigovarate – jer tako postajete udaljeni jer on shvata da ne može baš sve da vam kaže. Isto važi i za partnera, o ovome morate da se dogovorite, a shvatićete koliko ste bliži jedno drugom kad konačno kažete stvari koje vučete iz prošlosti.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Seksualna meditacija – tajna vaših najboljih orgazama

Test poverenja

Najjednostavniji način da podelite određene stvari i primite informacije jeste igra pitanja i odgovora. Za početak je dovoljno da, recimo, na papiru napišete pitanja i odgovore koje ste spremni da podelite sa partnerom. Ako postoji više stvari o kojima biste pričali, najbolje je da pitanja razložite na nekoliko nivoa. Nakon što ste konačno podelili sve stvari koje vas muče, a isto to je uradio i vaš partner, osetićete neku vrstu tuge i besa.

Biće vam teško jer ste konačno posle toliko godina sreli osobu kojoj možete baš sve da kažete. Biće vam teško jer je trebalo toliko godina da se pojavi neko ko će da vas razume. Ne zaboravite da tako razmišlja i vaš partner i ne dozvolite da pokvarite osećaj podpitanjima.

Bes koji ćete osetiti dolazi iz potrebe da zaštitite partnera, ali ne dozvolite da vas ta potreba savlada i ne komentarišite šta biste uradili da ste na njegovom mestu. Ne zaboravite da ste tu da podignete odnos na viši nivo i još više se zbližite.

Posle tuge i besa

Kao što posle kiše dođe sunce, tako i posle tuge dođe sreća. Bes nestaje i konačno osećate potpunost u svom odnosu. Gledate jedno drugo ne samo u oči, već i u dušu! Konačno, potpuno ste ogojeni.

Pročitajte i ovo:  Toksične stvari koje u vezi izgledaju savršeno normalno

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Dragana Stojanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

#sextalk: Da li znate šta je edging? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Novak i Zlatan u srdačnom zagrljaju: Pogledajte šta je Đoković na srpskom poručio Ibri